Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nederlander binnenkort voor vast de baas bij Audi?

Nieuws: Nederlander binnenkort voor vast de baas bij Audi?

Nederlander binnenkort voor vast de baas bij Audi?

18.12.2018

Eerder deze maand werd Audi's topman, Rupert Stadler, gearresteerd voor zijn mogelijke betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van TDI-motoren. De Nederlander Bram Schot werd naar voren geschoven als interim-CEO. Maar nu gaan er geluiden de ronde dat die aanvankelijk tijdelijk bedoelde post weleens een vast stoeltje zou kunnen worden.

Update 12 december 2018 – Een half jaar later is het dan daadwerkelijk zover: Bram Schot is definitief benoemd tot de nieuwe CEO van Audi. Een verdienste na 6 maanden als interim-baas gefungeerd te hebben, nadat z'n voorganger achter slot en grendel werd gezet wegens vermeende betrokkenheid bij het grote dieselschandaal rond Volkswagen. Rupert Stadler is inmiddels weer op vrije voeten, maar zal niet terugkeren bij het merk waar hij ruim 8 jaar op de hoogste post zat. Het onderzoek tegen hem loopt bovendien nog steeds.

Langer in cel
Stadler moet langer in de cel blijven is het laatste nieuws in de aanhoudende nasleep rond Volkswagen's gesjoemel met dieselmotoren. Als reden hiervoor wordt de vrees dat hij met bewijsmateriaal kan knoeien of getuigen kan beïnvloeden geopperd. En dat betekent meer tijd voor de naar voren geschoven Bram Schot om zich te laten gelden als CEO bij Audi.

Slechts tijdelijk? Misschien, misschien niet. Wie weet. Volkswagen heeft immers eerder bewezen dat het weinig geduld heeft met topmensen die het concern in een kwaad daglicht plaatsen. Veelbelovende prins of niet. En in Schot heerst kennelijk een groot vertrouwen.

Ervaren rot
Wie Bram Schot is? Een geboren Rotterdammer, geboren in 1961, gehuwd, vader van twee kinderen en in het bezit van een Master Business Administration aan The University of Bradford. Hij begon z'n professionele carrière bij ABN-AMRO. In 1986 was dat. Vervolgens bekleedde hij diverse functies bij Mercedes-Benz, waaronder CEO van de Italiaanse divisie. Sinds 2011 zit Schot bij Volkswagen en een klein jaar nu mag hij plaatsnemen aan de bestuurderstafel bij Audi. Als hoofd van de verkoop- en marketingafdeling. Maar nu dus ook man met de scepter. Petje af!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model