Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Motoren Mazda2

Nieuws: Motoren Mazda2

Motorenpalet Mazda2 bekend

16.10.2014

Mondjesmaat geeft Mazda informatie vrij over de nieuwe Mazda2. Binnenkort staat de vijfdeurs hatchback bij de dealer en daaraan vooraf is nu het verkrijgbare motorenprogramma bekend gemaakt.

Mazda heeft hoge verwachtingen van de nieuwe Mazda2. De combinatie van een gelikt design, voor het B-segment unieke features en binnenruimte en een naar eigen zeggen bovengemiddelde veiligheid. Ook de moderne aandrijflijnen dragen bij aan dit vertrouwen. Hier komen ze

Vier motoren
De klant heeft keuze uit in totaal vier motoren, alle met een slagvolume van 1.5 liter en voorzien van Mazda’s geprezen SkyActiv-technologie. De drie benzinemotoren leveren 75, 90 en 115 pk in combinatie met respectievelijk 135, 148 en 148 Nm aan koppel. De ‘middelste’ SkyActiv-G benzinemotor is het schoonst met een CO2-uitstoot van 105 g/km bij een gemiddelde verbruik van 4,5 liter.
Als enige diesel is er de 1.5 SkyActive-D met 105 pk en 220 Nm. Veelbelovend is dat de maximale trekkracht al bij 1.400 tpm vrijkomt en tot 3.200 tpm vast wordt gehouden. Het verbruik van de dieselmotor is vastgesteld op 3,4 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 89 g/km. Schakelen kan via een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een (optionele) zestraps automaat.

Lastig parket
Marktkenners hebben de conclusie vast al getrokken: de nieuwe Mazda2 komt – met elk van deze motoren – niet in aanmerking voor 14% bijtelling. Daarvoor is per 1 januari 2015 een vastgestelde CO2-waarde van 82 g/km nodig. Voor de 90 pk sterke benzine en de diesel geldt een bijtelling van 20%. De rest moet het doen met 25% bijtelling. Mogelijk gloort er licht aan de horizon, want deze specificaties zijn het resultaat van Mazda’s eigen metingen. Toch vrezen we dat de daadwerkelijk geijkte EU-meting de nieuwe Mazda2 niet uit deze lastige 'verkoopzone' haalt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model