Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan Threewheeler

Nieuws: Morgan Threewheeler

Prijs Morgan Threewheeler opvallend laag

11.07.2011

Begin dit jaar beleefde de legendarische Morgan Threewheeler zijn rentree. Op de Autosalon van Genève trok Morgan het doek van de unieke auto met drie wielen. Vanaf september is de auto in Nederland leverbaar voor minimaal € 45.000,-.

Met het bekendmaken van de prijs krijg je het gevoel dat de Threewheeler ook echt binnen handbereik ligt. Het prijskaartje van exact 45 mille valt ons alleszins mee. Oke, het is geen praktische auto voor dagelijks gebruik, maar voor een speeltje met zo een historische waarde en uniek karakter vinden wij het simpelweg een koopje.

1910
Morgan ThreewheelerDe originele Threewheeler stamt uit 1910 toen Morgan de auto op de Olympia Motorcycle Show in Londen presenteerde. Oprichter Harry Morgan plaatste een krachtig motorfietsblok en eenvoudige tweetraps (snel en heel snel) transmissie op een lichtgewicht chassis. Een even simpel als briljant concept, want reeds iets meer dan 3 jaar later had deze 'cyclecar' ruim 10 Britse records en wereldrecords veroverd en daarnaast liefst 24 gouden medailles tijdens betrouwbaarheidsproeven behaald. De Threewheelers werden niet alleen in Groot Brittannië goed verkocht, maar ook daarbuiten. Aanhoudende racesuccessen moedigden de ontwikkeling van nieuwe versies aan en bovendien werd de Threewheeler een modieuze verschijning op de openbare weg. Mede als gevolg van de naweeën van de 2e Wereldoorlog (o.a. staaltekorten) werd de productie in 1953 echter gestaakt.

Topprestaties
Nu de Morgan Threewheeler herleeft is de techniek uiteraard behoorlijk vernieuwd, maar het concept behouden. De passagiers worden omringd door een stevig buizenframe met twee rollbars waarbij een kogelvormige aluminium romp de inzittenden moet beschermen tegen weersinvloeden. De 2.000 cc V twin S&S motor ontwikkelt een vermogen van 115 pk. Mede dankzij het gewicht van maar 500 kg sprint de Threewheeler daarmee in 4,5 seconden naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van 185 km/h behaald.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model