Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan Threewheeler

Nieuws: Morgan Threewheeler

Morgan Threewheeler licht verbeterd

26.11.2013

Wij hadden al eens de eer om met hem te rijden: de fascinerende Morgan Threewheeler. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Nu hebben de Britten het apparaat nog leuker gemaakt. De Morgan Threewheeler.

De Morgan Threewheeler overtreft iedere vorm van primitiviteit. Elektronische beschermsystemen, stuurbekrachtiging of ander vertrouwd gerief kun je vergeten, maar juist dat steekt de Brit een ongeëvenaarde rijervaring toe, zo spreken wij uit ervaring. En vergeet niet, in 4,5 seconden zit het markante wagentje al op de 100 km/h. Het is autorijden in de meest pure vorm. En volgens zijn makers zijn de rijeigenschappen er na enkele lichte bijschavingen voor modeljaar 2014 nog verder op vooruitgegaan.

Stabiliteit
De verbeterde rijcapaciteiten heeft de Threewheeler mede te danken aan modificaties aan het onderstel. Daar is de torsiestijfheid fors toegenomen. Samen met de aangepaste besturing zou het zorgen voor een betere wegligging en een hogere mate van stabiliteit bij hogere snelheden. Ook werd de aandrijflijn aangepakt en is de Morgan beter geïsoleerd zodat geluid en trillingen werden gereduceerd.

Motor
Het tweecilinder-blok met 115 pk bleef buiten schot. Wel kan de aanjager van de nodige verkoeling genieten door de montage van een 'Urban Cooling Pack'. Met name bij lage snelheden schijnt de Threewheeler nog wel eens last te hebben van koorts, maar dat is na de installatie van dit pack verleden tijd. Het exterieur van de driewieler werd niet gewijzigd. Wel werd de carrosserie ontlucht en zijn er diverse nieuwe opdrukken en kleurencombinaties beschikbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model