Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Morgan Roadster & Threewheeler Brooklands

Nieuws: Morgan Roadster & Threewheeler Brooklands

Brooklands-edities Morgan Roadster & Threewheeler

30.07.2013

De Engelse motorsport ontstond begin 1900 op het circuit van Brooklands. Het bijzondere circuit nabij Londen is al tientallen jaren niet meer in gebruik, maar de Engelsen hebben er nog altijd warme gevoelens bij. Reden genoeg om er een tweetal limited editions naar te vernoemen.

De 9 meter hoge kombaan vecht al jaren tegen de oprukkende vegetatie, maar het lange, rechte stuk van Brooklands wordt, net als vroeger, nog altijd gebruikt als vliegveld. Een museum op het terrein houdt ook de motorsporthistorie in ere, iets waartoe Morgan (en voorheen Bentley) zich tevens geroepen voelen.

Herinneringen
Van de Morgan Roadster 3.7 Brooklands en Threewheeler Brooklands worden elk slechts 50 exemplaren gebouwd en elk is gehuld in een kleurstelling die herinneringen aan de racebolides van weleer oproept. "Jaguar Brooklands" noemt Morgan de groene lak op de koetsen. Satijnzilveren, in combinatie met zwarte accenten maken het historische plaatje compleet.

Boek
Een beetje gelimiteerde auto komt natuurlijk met een plaquette met daarop het productie- of serienummer, zo ook de beide Morgan Brooklands. Daarnaast krijgen kopers een boek over Brooklands en een lidmaatschap voor het Brooklandsfonds overhandigd. Voor dit bijzondere alles betaal je in het geval van de Roadster € 46.600,-. Wat de Threewheeler Brooklands moet kosten is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model