Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan LifeCar

Nieuws: Morgan LifeCar

Klassiek gelijnde brandstofcelauto

19.02.2008

In Genève zal de Morgan LifeCar debuteren. Deze klassieke gelijnde sportauto heeft een hypermoderne inborst. Onder de typisch Britse carrosserie gaat namelijk een brandstofcel schuil. Morgan presenteert hiermee een emissievrije auto.

Vorig jaar liet Morgan de eerste schetsen zien van het project dat als ´LifeCar´ door het leven gaat. In samenwerking met onder andere de Oxford University, QinetiQ (brandstofcel), BOC (tankstation) en OSCar (design) is Morgan al tweeënhalf jaar bezig aan het project. Daarbij streeft de autofabrikant naar een klassiek gelijnde sportauto met een zeer milieuvriendelijk karakter.

Elektromotoren en brandstofcel

MorganOp de Autosalon van Genève zal de LifeCar voor het eerst aan het publiek worden getoond. Ondanks dat het klassieke design typisch Morgan is - en daarmee aan vervlogen tijden doet denken - is de auto hypermodern. Onderhuids zijn vier elektromotoren gemonteerd die elk een wiel aandrijven. Voor het opwekken van deze elektriciteit monteert Morgan een brandstofcel. Het resultaat is dat er uit de uitlaat slechts water(damp) komt en de auto geheel emissievrij rijdt.

Productiemodel

Over een mogelijk productiemodel wordt niet gesproken. Het zou echter zonde zijn dat Morgan en haar partners na drie jaar ontwikkeling het project eenmalig presenteren en daarna een museum inrijden. Wij denken dan ook dat we nog meer gaan horen van de LifeCar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model