Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan Electric Plus E Concept

Nieuws: Morgan Electric Plus E Concept

De Morgan Electric Plus E Concept

06.03.2012

Hoewel Morgan tradities hoog in het vaandel heeft, volgt het Britse merk eveneens graag de laatste trends. Zoals die van een volledig elektrische aandrijving bijvoorbeeld.

Aan zijn nostalgische uiterlijk kun je het niet zien, maar onder de lange motorkap gaat het er zeer modern aan toe. Morgan wilde namelijk graag weten of je plezier kunt hebben met een elektrische sportauto en ontwikkelde er daarom zelf één. En de cijfers zijn veelbelovend. Een 185 pk sterke elektromotor drijft de 1.250 kg wegende Brit aan. Nul naar honderd is zodoende mogelijk in slechts zes tellen. De topsnelheid bedraagt 185 km/h.

Handbak
Het gemis van een handgeschakelde transmissie is vaak moordend voor het rijplezier. Morgan snapt dit en rust de Plus E Concept daarom uit met een reguliere vijfbak. Deze overbrenging draagt het vermogen van de 380 Nm sterke elektromotor over naar de achterwielen. Wanneer de Brit volledig opgeladen is beschikt hij over een actieradius van net geen 200 kilometer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model