Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Morgan Aeromax Supersports Concept

Nieuws: Morgan Aeromax Supersports Concept

Zeldzaam..

14.05.2009

Een nieuwe Morgan, dat is altijd bijzonder nieuws. Want het komt niet vaak voor dat het authentieke Britse merk een nieuw model voorstelt. Dit is de Aeromax Supersports Concept, een open variant van de Aeromax. Het productiemodel zal in bijna ongewijzigde vorm gebouwd worden.

Morgan is een merk van kleine geproduceerde aantallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er van de Aeromax Supersports Concept - zijn productienaam is nog niet bekend - slechts 200 stuks gebouwd zullen worden. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de exclusiviteit die Morgan haar modellen wil meegeven, maar ook met het ambachtelijke productieproces. Iedere Morgan wordt nog met de hand in elkaar geschroefd en de methode die zij daarvoor gebruiken vergt simpelweg veel tijd. En vakmanschap, want zo mag een merk als Morgan wel getypeerd worden.

110.000 pond
Morgan AeromaxDe eerste exemplaren van de open Aeromax zullen ergens in 2010 worden afgeleverd aan hun nieuwe eigenaren. De richtprijs bedraagt volgens Morgan circa 110.00 Engelse ponden. Hiervoor krijgen klanten een unieke en zeldzame sportwagen met onder de klassieke gestileerde motorkap een 4.8 liter V8. Deze motor komt uit de rekken van BMW en is dezelfde als in de Aeromax Coupé. In de Aeromax Supersports is 'ie goed voor 367 pk en een sprint naar 100 km/h in slechts 4,5 seconden. De topsnelheid ligt op 275 km/h. De Supersport zal vast ook over een kwiek rijkarakter beschikken aangezien de auto slechts 1.100 kg weegt. Dit is met name te danken aan het uit aluminium opgetrokken chassis. Bovendien ligt de auto nog dichterbij op het wegdek dan de Aeromax Coupé. En hij is 40 mm lager dan de dichte variant.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model