Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Morgan AeroMax Coupé

Nieuws: Morgan AeroMax Coupé

Superexclusief

01.02.2008

De Engelse sportautofabrikant Morgan heeft met de AeroMax Coupé een superexclusief model. De AeroMax Coupé wordt in een oplage van slechts 100 stuks geproduceerd en was in eerste instantie een one-off voor een klant van Morgan.

Op de Autosalon van Genève presenteerde Morgan in 2005 de AeroMax Coupé. De auto was exclusief ontworpen en gebouwd voor een Zwitserse bankdirecteur. Destijds gaf Morgan aan dat de auto exclusief voor hem zou blijven. Maar de Britse autobouwer is blijkbaar van gedachten veranderd. Daardoor is de auto minder exclusief dan aanvankelijk gedacht, maar het betekent wel dat we de auto mogelijk eens in ons leven tegen kunnen komen.

333 pk V8

Technisch is de AeroMax Coupé grotendeels identiek aan de Aero 8. Dat betekent onder meer dat het onderstel en de aandrijflijn overeenkomen met de Aero 8. Onder de motorkap ligt dan ook een van BMW afkomstige V8 die goed is voor een vermogen van 333 pk en een koppel van 450 Nm. Met deze krachtbron weet de AeroMax Coupé in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid te behalen van ruim 250 km/h.

Handgemaakt

Veel van de designkenmerken van de AeroMax Coupé zijn uniek voor elk exemplaar. Zo zijn onder meer de spiegels en de deurgrepen volledig met de hand gemaakt. Alleen op deze manier konden de unieke vormen worden gemaakt. Opvallend is de in tweeën gedeelde achterruit die toegang biedt tot de bagageruimte. Het interieur is voorzien van alleen de meest dure en exclusieve materialen. De vele hout- en leersoorten zijn zorgvuldig gekozen. Daarbij kan de klant uiteraard geheel naar eigen smaak en wens de kleuren uitkiezen. Wie verwacht dat de AeroMax Coupé Spartaans is uitgerust heeft het mis. De auto is voorzien van zaken als ABS, een bandenspanningcontrolesysteem, cruise control en airco.

100 stuks

De AeroMax Coupé is door Morgan in slechts 4 maanden tijd ontwikkeld. Dit is een zeer korte tijd aangezien je bedenkt dat er is gerekend vanaf de eerste schets tot het eerste rijdende prototype. In het voorjaar van 2008 zal de productie van de AeroMax Coupé moeten beginnen. De Britse sportautofabrikant zal slechts 100 exemplaren op de weg brengen. De prijs ligt op bijna 100.000 Engelse ponden (exclusief belastingen).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model