Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan Aero Coupe

Nieuws: Morgan Aero Coupe

Hij is terug: de Morgan Aero Coupe

06.02.2012

Morgan brengt slecht en goed nieuws. We beginnen met het eerste. De bloedstollende EvaGT is uitgesteld. Het goede nieuws is dat Morgan ons met de Aero Coupé tegemoet komt. De excentrieke Brit is daarmee terug van weggeweest. Nu voor langere tijd.

Je herinnert je vast nog wel de AeroMax, de extravagante gesloten tweezitter van Morgen op basis van de open Aero 8. Aanvankelijk zou het bij een <em>one-off</em> voor een Zwitser blijven, maar die gunde zijn plezier ook graag een ander toe met als gevolg dat Morgan er meer mocht bouwen. Uiteindelijk werden er AeroMax Coupés gefabriceerd. Toen werd het stil. Tot drie jaar geleden, toen Morgan de targa-versie van de AeroMax voorstelde. Ook deze AeroMax Supersports werd in beperkte oplage vervaardigd.

Vaste stek
Morgan Aero CoupeHoewel de AeroMax dus feitelijk nooit is weggeweest - in Amerika moet de verkoop nog starten - hebben we de Coupé ervan enige tijd moeten missen. Maar hij is terug, als Morgan Aero Coupé. Op de Autosalon van Genève zal hij officieel worden voorgesteld en als ongelimiteerd model. En dat is mooi voor de fans. De prijzen moeten overigens nog volgen.

Prestaties
Morgan heeft zich voor de Aero Coupé laten inspireren door hun GT3 Aero-racer. De carrosserie bestaat geheel uit aluminium. In totaal bedraagt het leeggewicht niet meer dan 1.200 kg. Een dergelijk lijf in combinatie met een 367 pk sterke 4.8 liter V8 staat garant voor serieuze prestaties. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 4,5 seconden. De topsnelheid ligt op 273 km/h. Er komt ook een 395 pk sterke variant met een ander uitlaatsysteem.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model