Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan Aero 8

Nieuws: Morgan Aero 8

Nieuwe V8 voor Morgan Aero

03.03.2008

De Morgan Aero 8 is de lichtste V8 sportauto ter wereld. In 2008 staat de Aero 8 bij Morgan in het teken van een compleet nieuwe 4.8 liter V8. De motor is afkomstig van BMW en brengt de prestaties van de Aero 8 naar een nog hoger niveau.

De Britse sportautobouwer Morgan heeft een bijzondere status in de autobranche. Er zijn maar weinig fabrikanten die dergelijke bijzondere producten vervaardigen en nog steeds hun hoofd boven water houden. Morgen doet het wat dat betreft zeer goed. Alleen van de Aero 8 al worden er dit jaar maar liefst 140 geproduceerd. En dat is veel voor een fabrikant van dit formaat.


Nieuwe V8 met 367 pk

Morgan Aero 8De ontwikkelingen bij Morgan staan ook niet stil. De Britten leveren de auto vanaf heden met een compleet nieuwe 4.8 liter V8 die afkomstig is van BMW. De motor ontwikkelt 13% meer vermogen dan zijn voorganger en komt uit op 367 pk. Dat moet voldoende zijn om in 4,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten en een topsnelheid van 270 km/h te behalen. Deze fantastische specificaties dankt de Aero 8 vooral aan zijn relatief lage gewicht waardoor een vermogen-/gewichtsverhouding van 315 pk/ton te behalen is.

Updates

Morgan Aero 8Tegelijkertijd met de presentatie van de nieuwe motor heeft Morgan de auto ook opgewaardeerd. Een nieuw instrumentarium, een verplaatste brandstoftank voor een betere gewichtsverhouding en een toegenomen kofferruimte zijn slechts enkele wijzigingen. Verder zien we ook grote luchtinlaten en andere wielen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model