Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Morgan 3 Wheeler

Nieuws: Morgan 3 Wheeler

100x Morgan 3 Wheeler Gulf Edition

26.11.2012

Van Morgan verneem je slechts zelden iets. Echter sinds de lancering van de moderne 3 Wheeler haalt het kleine Engelse automerk regelmatig het nieuws. En nu opnieuw, met de Gulf Edition van hun gereïncarneerde driewieler. Slechts 100 stuks zullen ervan gebouwd worden.

Via OnOak Racing, dat met de Morgan-Nissan LMP2 onder andere deelneemt aan de 24 Uren van Le Mans, is Morgan op hoog niveau actief in de racerij. En om dat extra luister bij te zetten presenteert Morgan de 3 Wheeler Gulf Edition, een gelimiteerde uitvoering in de geest van de eerdergenoemde langeafstands-bolide.

Kenmerken
De Morgan 3 Wheeler mag dan niet bijster veel om het lijf hebben, er valt nog genoeg te personaliseren aan deze 'auto' die ons weer laat verlangen naar puur autorijden. Voornaamste kenmerk van de Gulf Edition is natuurlijk de helblauwe carrosserie dat samen met de accentkleur oranje de huisstijlkleuren van Gulf vormt. Het woord- en beeldmerk van de oliemaatschappij maakt het geheel af en niet te missen zijn tevens de speciale banden.
Maar er is meer dat deze uitvoering bijzonder maakt. De zwart gespoten V-twin-motor van S&S bijvoorbeeld, normaliter een optie voor de reguliere 3 Wheelers. Ook de koplampen, de uitlaatpijpen en de rolbeugels zijn hierin uitgevoerd. Iets dat doorgetrokken wordt in het zwart lederen interieur en via het dashboard.

Ook voor Nederland
Van de 3 Wheeler Gulf Edition bouwt Morgan slechts honderd exemplaren wat hem interessant maakt voor verzamellaars. En de unieke uitvoering komt ook naar Nederland, alleen is nog niet bekend hoeveel er worden toegewezen. Ook de prijs blijft Morgan ons nog schuldig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model