Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws Mitsubishi Prototype-S

Nieuws: Mitsubishi Prototype-S

Voorproefje vijfdeurs Lancer

26.02.2008

Mitsubishi zal in Genève de vijfdeurs Prototype S presenteren. De conceptcar is een realistische voorbode van een op stapel staande vijfdeurs versie van de nieuwe Lancer. Ondanks dat Mitsubishi de spanning graag op had willen bouwen zijn de eerste foto´s inmiddels op het internet beland.

In 2005 presenteerde Mitsubishi op de IAA in Frankfurt de Concept-Sportback. Deze designstudie gaf ons drie jaar geleden alvast een voorproefje van hoe Mitsubishi denkt over een vijfdeurs Lancer. Vorig jaar zomer werd bekend dat de auto er ook daadwerkelijk komen zal en op de aanstaande Autosalon van Genève zal Mitsubishi een nagenoeg productierijpe conceptcar tonen.

Ralliart-versie

Mitsubishi LancerDe conceptcar zoals die te zien is op de foto´s en volgende week op de Zwitserse beurs is een voorbode van de Ralliart-versie. Dit model zal de top van het gamma van de vijfdeurs Lancer vormen. Onder de motorkap ligt een 240 pk en 343 Nm sterke 2.0 liter viercilinder turbomotor. De motor is gekoppeld aan de Twin Clutch SST versnellingsbak die qua techniek vergelijkbaar is met de DSG-bak van Volkswagen.

Volledige informatie volgt

Zoals gezegd presenteert Mitsubishi de Prototype S volgende week in Genève. Daar zal ook de nodige aanvullende informatie bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model