Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Prototype-S

Nieuws: Mitsubishi Prototype-S

Voorproefje Lancer 5 deurs

31.01.2008

Mitsubishi zal in Genève een voorproefje tonen van de hatchback-versie van de nieuwe Lancer. Met de Mitsubishi Prototype-S - zoals de conceptcar is genaamd - toont Mitsubishi ons een nagenoeg productierijp exemplaar van de vijfdeurs Lancer. Deze designschetsen geven ons alvast een indruk.

In 2005 presenteerde Mitsubishi de Sportback concept op de IAA in Frankfurt. Op dat moment leek het erop dat het puur om een conceptcar ging, maar Mitsubishi had daadwerkelijk plannen met de Sportback. Op de Autosalon van Genève debuteert dan ook een verder doorontwikkelde versie die nagenoeg productierijp is. Daarmee kan Mitsubishi beter de concurrentie aangaan met Subaru, die ook een hatchback model van de Impreza op de markt hebben gebracht.

Motoren

Nieuws Mitsubishi Prototype-SDe conceptcar zoals die in Genève staat is een voorproefje van de Ralliart-versie. Die wordt gekenmerkt door onder meer sportieve voor- en achterbumpers, extra luchtinlaten en het nodige spoilerwerk. Onder de motorkap ligt een 240 pk sterke 2.0 liter turbomotor. Behalve als Ralliart zal de Lancer hatchback ook leverbaar worden met een 1.5 (110 pk) en 1.8 liter (143 pk) benzinenmotor en een 2.0 liter (140 pk) dieselkrachtbron. Een Evolution-versie zal er niet komen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model