Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mitsubishi Prototype-S

Nieuws: Mitsubishi Prototype-S

Officieel: Mitsubishi onthult Prototype-S

28.02.2008

Vooruitlopend op de officiële onthulling van de Prototype-S geeft Mitsubishi nu alvast de eerste beelden vrij. Met de Prototype-S krijgt de toekomstige Lancer Sportback letterlijk al wat meer vorm. Het productiemodel volgt eind dit jaar en moet het grootste deel van de Lancer-verkopen voor zijn rekening gaan nemen.

De Prototype-S is een op productie toegesneden versie van de originele 2005 Concept Sportback. Ondanks dat hij dichtbij het oorspronkelijke ontwerp blijft, geeft Prototype-S een duidelijke indruk van de toekomstige Lancer Sportback. Aan de voorzijde siert een nieuwe variant van de inmiddels voor de Lancer zo kenmerkende 'Jet Fighter'-grille, met matzwart gaas en een chromen omlijsting. Andere onderscheidende kenmerken zijn een Lancer Evolution-achtige motorkap, speciale koplampen en 19 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen. Aan de achterzijde volgt Prototype-S de lijnen van de Concept Sportback, met een sportieve, schuinstaande achterruit en een voor de Sportback eveneens kenmerkende spoiler in carrosseriekleur. De achterlichtunits buigen mee met de ronding van de carrosserie en accentueren de brede stand van de auto.

Europees gestileerd

Mitsubishi Prototype SHet interieur van de Prototype-S is Europees gestileerd. De klokken met dubbele overkapping doen Italiaans aan, evenals de zwart suède afwerking van dashboard en bovenste deurpanelen. Het lichtbruine leder, dat voor het interieur is geselecteerd, is afhankelijk van de plaats in het interieur uitgevoerd met een glad, geperforeerd of geweven patroon.

De vijfdeurs Lancer Sportback, die naar verwachting rond oktober dit jaar in Nederland zal worden geïntroduceerd, wordt voor Europa het belangrijkste model van de nieuwe Lancer-serie. Hij zal hier naar verwachting 70 procent van de Lancer-verkopen voor zijn rekening nemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model