Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Outlander

Nieuws: Mitsubishi Outlander

Nieuwe Mitsubishi Outlander in Geneve

13.02.2012

Mitsubishi onthult tijdens de Autosalon van Geneve een gloednieuwe generatie Outlander. Belangrijkste nieuws is de komst van een plug-in hybridevariant in 2013 die een uitstoot van minder dan 50 g/km zal hebben.

De introductie van de nieuwe Outlander kwam niet geheel onaangekondigd. Zo bereidde het merk ons in 2009 op de Tokyo Motorshow al voor op het ontwerp met de PX-MiEV en plaagde het merk ons begin dit jaar al met een teaserfoto. Nu trekt het Japanse bedrijf het doek definitief af van de nieuwe Outlander die overigens net zo groot is als zijn voorganger. Het doel van Mitsubishi was om te komen tot een 'slimme' auto met een 'solide - veilige - eenvoudige' vorm; een combinatie van strakke lijnen en een duidelijke uitstraling. Dezelfde uitstraling kunnen we eveneens binnenin verwachten aldus de Japanners. Ze vermelden in het persbericht tevens dat het dashboard ontworpen is om de concentratie van de bestuurder te verhogen, inclusief ergonomische bediening op het stuur en een instrumentenpaneel met hoge resolutie dat eenvoudig is af te lezen. We zijn benieuwd.

Motorenpalet
Onderhuids richt Mitsubishi haar pijlers volledig op efficiëntie. Voorlopig is er de keuze uit twee motoren, namelijk de 2.0 liter benzine of 2.2 liter diesel. Afhankelijk van land en versie zullen de krachtbronnen gekoppeld kunnen worden aan twee- of vierwielaandrijving, Auto Stop & Go en een nieuwe zestraps automatische versnellingsbak. Als onderdeel van het nieuwe technische pakket, zal de nieuwe Outlander ook uitgerust worden met een Eco-friendly Driving System dat de bestuurder waarschuwt wanneer hij of zij met maximale efficiëntie rijdt. Vervolgens kan de bestuurder ervoor kiezen om met maximale efficiëntie te blijven rijden om het brandstofverbruik te verbeteren.

Hybride in 2013
Na de onthulling in Genève wordt de nieuwe generatie Outlander eerst in Rusland gelanceerd, gevolgd door Europa in de zomer, Japan, Oceanië en Noord-Amerika. Pas in 2013 volgt de energiezuinige Plug-in Hybrid. Dit model zal beschikken over een actieradius van meer dan 800 kilometer en weet desondanks een uitstoot van minder dan 50 g/km te realiseren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model