Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Outlander Plug-in Hybride EV

Nieuws: Mitsubishi Outlander Plug-in Hybride EV

Prijzen Mitsubishi Outlander PHEV bekend

13.12.2012

Mitsubishi is zo trots op de Outlander Plug-in Hybride EV (PHEV) dat het driekwart jaar voor zijn showroomdebuut de orderboeken opent en prijzen al bekend maakt. Logisch, want de Japanse fabrikant heeft er zeker in Nederland een wel heel uniek product mee in handen. De Outlander is vrijgesteld van wegenbelasting, BPM én bijtelling!

"Voor ons is het inderdaad ongebruikelijk vroeg om echt bestellingen aan te nemen", aldus Marco de Lange, Managing Director van Mitsubishi Nederland. "Het gaat weliswaar om een variant van de in september van dit jaar gelanceerde nieuwe Outlander, onderhuids is de auto natuurlijk wezenlijk anders. De serieproductie moet nog starten en de auto komt in januari in Japan op de markt. Sinds de onthulling, op de Autosalon van Parijs in september van dit jaar, krijgen we echter zoveel aanvragen van consumenten, ook via leasemaatschappijen, dat we besloten hebben om nu alvast klantenorders aan te nemen."

Geen bijtelling!
Dat de consument wegloopt met de Outlander heeft niet zozeer met het product an sich te maken, daarover waren wij immers niet enorm enthousiast, maar wel met de CO2-uitstoot van minder dan 49 gram per kilometer. Hierdoor valt de Outlander PHEV in de zakelijk wel heel interessante 0%-bijtelling categorie. Ook is de Outlander PHEV vrijgesteld van wegenbelasting en komt het model in aanmerking voor diverse subsidieregelingen. Daarnaast biedt de auto wel gewoon plaats aan 5 personen, heeft deze een gecombineerde actieradius van bijna 900 kilometer, vierwielaandrijving en mag maar liefst 1.500 kg trekken. Deze combinatie van eigenschappen maakt de Outlander PHEV tot een uniek aanbod.

Prijzen Mitsubishi Outlander PHEV
De technische details van de Outlander kennen we weliswaar al, maar de prijsstelling is vandaag dus ook door de importeur bekendgemaakt. Het instapmodel is de Intense+ welke vanaf € 43.490,- in de prijslijsten is opgenomen. Voor dat geld zal Mitsubishi de auto voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen, LED-achterlichten, Xenon koplampen, Keyless go, Rockford Fosgate audiosysteem, achteruitrijcamera en bluetooth carkit. Onderdeel uitmakend van de techniek van de Outlander is de standaard vierwielaandrijving met een elektromotor op zowel de voor- als de achteras. De 2.0 liter benzinemotor onder de kap levert stroom aan deze elektromotoren als het accupakket na 60 volledig elektrisch gereden kilometers leeg is.

Meer luxe?
Wie meer luxe wenst kan kiezen voor de Instyle. Die levert Mitsubishi voor minimaal € 48.990,- bij je af en is dan bovenop de Intense+ voorzien van Mitsubishi Remote Control, een app waarmee je de accu- en laadstatus kunt aflezen of de climate control kunt activeren. Maar voor die meerprijs van 5.500 euro levert Mitsubishi uiteraard nog het een en ander. Zo is er ook standverwarming, een uitgebreid navigatiesysteem, lederen bekleding en stoelverwarming, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, elektrisch bedienbare achterklep en een schuif-/kanteldak gemonteerd. Wie absolute luxe wenst gaat voor de Instyle+ die dan ook nog een een digitale radiotuner bevat, Adaptive Cruise Control en Lane Deperature Warning. De prijs van dit topmodel bedraagt € 51.990,-.

Juli 2013
Zoals gezegd opent Mitsubishi vanaf heden de orderboeken. De auto zal in januari in Japan op de markt komen om in mei de productie voor Europa op te starten. Vanaf juli zullen de Nederlandse dealers de beschikken krijgen over de Outlander PHEV.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model