Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Lancer Ralliart

Nieuws: Mitsubishi Lancer Ralliart

240 pk

22.01.2008

In Detroit onthulde Mitsubishi de Lancer Ralliart. Het model wordt gepositioneerd tussen de gewone Lancer en de Lancer Evolution. Het model biedt absoluut een sportief karakter, maar is minder extreem dan de Evolution en hierdoor voor menigeen beter bereikbaar.

Mitsubishi positioneert de nieuwe Lancer duidelijk als een sportief model. De toevoeging (Lancer) Sport Sedan komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Om deze ambitie extra te onderstrepen is er sinds jaar en dag de Lancer Evolution, waarmee de Japanners ook de in rallysport zeer actief zijn. Mitsubishi vult het gat tussen de Lancer en Lancer Evolution nu op met de Lancer Ralliart.

Agressiever

Nieuws Mitsubishi Lancer RalliartDe Lancer Ralliart onderscheidt zich ten opzichte van de gewone Lancer door de agressieve gestylede voorbumper, de dubbele uitlaateindstukken en de luchtinlaat in de motorkap. Het is allemaal net iets minder dik dan bij de Evo, maar wel sportiever dan bij het gewone model.

Functioneel

Het interieurdesign richt zich vooral op functionaliteit en voertuigcontrole en beschikt om die reden bijvoorbeeld over een handsfree telefooninstallatie en schakelpeddels op de stuurkolom. De optielijst biedt onder andere keuze uit Recaro sportstoelen, een 650 watt Rockford Fosgate audiosysteem met negen speakers en een 30 GB harddisk navigatiesysteem.

240 pk

Nieuws Mitsubishi Lancer RalliartOnder de motorkap ligt een 2.0 liter DOHC MIVEC turbomotor met een vermogen van 240 pk. Het blok is gekoppeld aan Mitsubishi's Twin Clutch-SST versnellingsbak. Dit betekent bliksemsnel en zijdezacht schakelen - handmatig met stuurpeddels of met een van de volledig automatische schakelprogramma's. De permanente vierwielaandrijving van de Lancer Ralliart beschikt over Mitsubishi's Active Center Differential (ACD). Dit bestaat uit een elektronisch gecontroleerd, van meervoudige koppelingsplaten voorzien centraal differentieel dat het koppel verdeelt over de voor- en achterwielen, afhankelijk van de rijcondities. Dit levert de beste balans op tussen stuurrespons en tractie, op zowel asfalt, gravel als sneeuw.

Sportback op komst

Later dit jaar zal de Lancer Ralliart het gamma komen versterken. Bovendien presenteert Mitsubishi in september ook een hatchback (Sportback) op basis van de Lancer. Dat model staat eind dit jaar bij de dealers en zal ook met deze 240 pk sterke motor leverbaar worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model