Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept

Nieuws: Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept

Mitsubishi geeft Evo met Final Concept een krachtig afscheid

30.12.2014

De wereldwijd geliefde Lancer Evolution zoals we hem kennen zal verdwijnen. Mitsubishi maakte dat onlangs bekend. Dat is treurig nieuws, maar als een soort goedmakertje (en zoethoudertje voor wat komen gaat) lanceren de Japanners nu deze Evolution X Final Concept.

Onder de motorkap van de Evolution X Final Concept is gespeeld met nieuwe onderdelen, zoals een turbo van de geroemde Japanse tuner HKS. Samen met een nieuwe luchtinlaat, uitlaatsysteem en aangepast motormanagement is het vermogen toegenomen tot maar liefst 480 pk. Dit vermogen dien je te temmen via de ouderwetse manier: een manuele vijfbak, die her en der versterkt is om de aandrijfkrachten aan te kunnen.

Matten?
De geblazen 2.0 liter viercilinder vuurt net als altijd zijn vermogen af op alle vier de banden. Extra grip wordt verzorgd door Yokohama-banden die 19 inch velgen van RAYS omhullen. Dit, samen met een in hoogte instelbare sportophanging, zorgt vanzelfsprekend voor nog een beter stuurgevoel en betere prestaties. Hierbij alvast een waarschuwing voor eigenaren van een Italiaanse sportauto: daag deze Japanner niet uit voor een stoplichtsprint, want dat kan resulteren in een vernederend spektakel. Hoe je dit voorkomen kunt? Redelijk eenvoudig eigenlijk. Zodra je een matzwarte Lancer met een zwartglanzende achterspoiler en dak naast je ziet opduiken kun je je eigen stoerdoenerij maar beter een beetje temperen.

Wij wachten vol smart op deze beul, met als eerste notitie in de agenda de Tokio Auto Show begin januari. Hier zal de Mitsubishi Evolution X Final Concept voor het eerst live ten tonele verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model