Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Lancer Evo

Nieuws: Mitsubishi Lancer Evo

Mitsubishi Lancer Evo mogelijk hybride

27.10.2011

Treurig nieuws voor petrolheads. Mogelijk wordt de volgende Mitsubishi Lancer Evo een hybride. Dat is niet meteen het slechte nieuws, wel dat een diesel als partnermotor wordt gekozen.

Al tien generaties lang is de Mitsubishi Lancer Evo uitgerust met vierwielaandrijving en een viercilinder benzinemotor met een knoepert van een turbo. We weten niet anders, we willen eigenlijk niet anders. Maar soms moet dat, en wel om de potigste Lancer van allemaal in leven te houden. Alsmaar strengere emissie-eisen hebben de Lancer Evo al eerder dan gewenst van de markt gehaald (in Nederland) doordat de vraagprijs - als gevolg van diens CO2-uitstoot - simpelweg niet meer te verantwoorden was. Het zag er zelfs even naar uit dat er helemaal geen Lancer Evo zou komen. Maar dat wil niemand, ook Mitsubishi niet, en daarom zoekt het naar oplossingen.

200 g/km
Eerst het goede nieuws; de Evo blijft dus ook in de toekomst in het aanbod en aan de geavanceerde (intelligente) vierwielaandrijving wordt niet getornd. Dat er een accuset en elektromotor bijkomen is bittere noodzaak, wil het bedrijf een Evo kunnen bouwen die minder dan 200 g/km CO2 de lucht in blaast. Maar Osamu Masuko, die het bij Mitsubishi voor het zeggen heeft, voegt er nog aan toe dat die niet noodzakelijk gecombineerd wordt met een benzinemotor. Dieselkracht is dan het alternatief. Niets ten nadele van diesels, integendeel, maar dat zal toch wel even wennen zijn. Aan de andere kant heeft onder andere de autosport meermaals bewezen welke vruchten zo'n oliestoker kan afwerpen. Volgens de baas van Mitsubishi begint het werk aan de Evo XI volgend jaar en hoort het model hooguit drie jaar later klaar te zijn met een sprinttijd naar 100 km/h in minder dan vijf tellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model