Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi GR-HEV & CA-MiEV

Nieuws: Mitsubishi GR-HEV & CA-MiEV

Mitsubishi reist naar Genève met twee studies

13.02.2013

Natuurlijk zal Mitsubishi tijdens de Autosalan van Genève de voortvarend verkopende Outlander PHEV laten zien. Maar het grote nieuws van het merk zijn toch wel de GA-HEV en CA-MiEV, twee eveneens superschone auto’s, hetzij het nog studiemodellen zijn.

Sinds de Outlander PHEV heeft Mitsubishi de 'alternatieve' smaak te pakken. Ook de Concept GR-HEV is een hybride, maar waarbij een dieselmotor dienst doet als hulpmotor. Twee elektromotoren verzorgen de primaire aandrijving en staan in verbinding met het Super All Wheel Control-vierwielaandrijvingssysteem. Op deze manier kan een pick-up, want dat is de GR-HEV, toch een werkpaard en tegelijk schoon voor het milieu zijn. Volgens Mitsubishi bedraagt de uitstoot van de GR-HEV niet meer dan 149 g/km.

Concept CA-MiEV
De CA-MiEV is van een heel andere slag. De letters 'CA' staat voor 'Compact & Advanced' en het studiemodel zal dat tot uiting brengen aan de hand van z'n geringe buitenmaten in combinatie met diens volledig elektrische aandrijflijn. Mitsubishi geeft aan dat de CA-MiEV een voorbode is van hun toekomstige EV-systemen. Nieuwe, efficiëntere accu's, een lager wagengewicht en verbeterde aerodynamica dragen bij aan een grotere actieradius. Op volle batterijen moet de CA-MiEV zo'n 300 kilometer ver kunnen komen.

Meer informatie over de beide concepts maakt Mitsubishi bekend tijdens de Autosalon van Genève begin maart.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model