Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Engelberg Tourer

Nieuws: Mitsubishi Engelberg Tourer

Engeltje met een stekker: Mitsubishi Engelberg Tourer

06.03.2019

We hebben al vele rare namen voorbij zien komen van modellen en concept cars, maar de Mitsubishi Engelberg Tourer is wel een heel vreemde. De auto is een voorbode van een nieuwe suv met vierwielaandrijving, die Mitsubishi later wil gaan presenteren. Hoe komen ze op die naam?

Gelukkig laat Mitsubishi ons weten hoe ze aan de naam komen: Engelberg is een skiresort in de Zwitserse Alpen. Ze hadden wat ons betreft net zo goed elk willekeurig ander bekend skidorp kunnen pakken: Winterberg, Kaprun of Ischgl. Al is dat laatste niet zo makkelijk uit te spreken voor de Japanners. Misschien dat de namenbedenker van Mitsubishi fan is van Engelberg Humperdinck.

Plug-in hybride
De Mitsubishi Engelberg Tourer is een plug-in hybride, waarbij alle vier de wielen worden aangedreven. Een 2,4-liter benzinemotor werkt – net als bij de Outlander – samen met een elektromotor op de voor- en de achteras. Volgens Mitsubishi kun je 70 kilometer elektrisch rijden en ligt de totale actieradius boven de 700 kilometer.

Van concept naar echt model
In de Engelberg Tourer is plek voor drie zitrijen. De achterste is inklapbaar, zodat je meer bagageruimte hebt. Bijvoorbeeld voor je visspullen, waarbij de auto verandert in een Hengelberg. Leuk om te weten: als de bestuurder een bestemming invoert in navigatiesysteem, selecteert het connected car-systeem het ideale rijprogramma op basis van de weersomstandigheden het verkeer en het type wegdek. Wanneer de definitieve nieuwe suv van Mitsubishi verschijnt, is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model