Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Eclipse Cross

Nieuws: Mitsubishi Eclipse Cross

Mitsubishi Eclipse Cross wurmt zich tussen ASX en Outlander

14.02.2017

Mitsubishi zal op de naderende Autosalon van Genève een heuse wereldprimeur onthullen: de Eclipse Cross, een crossover met coupé-trekjes die tussen de ASX en Outlander wordt gepositioneerd.

Mitsubishi had toch al eens een Eclipse, een klassieke coupé die vooral in Amerika op animo kon rekenen? Klopt. En juist daarom heeft het Japanse merk haar nieuwste vernoemd naar dat model dat tussen 1989 en 2012 in productie was en liefst 1,4 miljoen keer over de toonbank ging. Duidt dit erop dat de Eclipse Cross enkel bedoeld is voor de VS? Nee. De nieuwe Mitsubishi zal ook Europa aandoen, juist omdat crossovers hier zelfs nog populairder zijn dan aan de andere kant van de oceanen.

Geen opvolger ASX
Hoewel de ASX op zijn laatste benen begint te lopen, wil Mitsubishi benadrukken dat de Eclipse Cross niet de opvolger van die compacte SUV is. De Eclipse Cross krijgt een eigen plekje tussen de ASX en de Outlander. Op zich ook logisch gezien zijn coupé-achtig daklijn die de andere modellen van Mitsubishi moeten missen.Volgens het merk is zowel de naam als de dieprode introductiekleur van de nieuweling tevens een knipoog naar 'de schittering die te zien is tijdens een volledige zonverduistering'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model