Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mitsubishi conceptcars

Nieuws: Mitsubishi conceptcars

Mitsubishi prominent in Tokyo aanwezig met drie concepts

22.11.2013

We wisten al dat Mitsubishi met drie conceptcars naar de Motorshow in Tokyo zou komen. Inmiddels staan de modellen daadwerkelijk op de stands en daarom laat de Japanse fabrikant wat meer informatie over het trio los. Daarnaast zijn er enkele nieuwe foto’s van de XR-PHEV, GC-PHEV en de Concept AR beschikbaar.

Het trio lijkt gezien hun futuristische uitstraling nog ver van het productiestadium af te zitten. We mogen het drietal conceptcars dan ook vooral zien als forenzen die de designkoers van Mitsubishi alvast uitstippelen. Bovendien introduceren de Japanners een nieuw infotainmentsysteem, verse veiligheidstechnologieën en enkele nieuwbakken aandrijflijnen.

PHEV
Het driemanschap dat wordt voorgesteld bestaat uit een SUV, een compacte crossover en een MPV-soortige. De GC-PHEV (Grand Cruiser) is een forse en apart vormgegeven SUV die door een 3.0 liter V6 met compressor en een elektromotor wordt aangedreven. Een maatje kleiner is de XR-PHEV (Cross Runner). Deze strak ogende crossover ziet er nog het meest productierijp uit en is voorzien van een direct ingespoten 1.1 liter MIVEC-turbomotor met assistentie van een elektromotor.

Nieuwe systemen
De vakbekwaamheid van Mitsubishi in het vervaardigen van geavanceerde aandrijflijnen zorgt ervoor dat deze conceptcars onze aandacht wekken. Onlangs reden we immers nog met de Outlander PHEV die een al evenzo technisch hoogstandje onder de kap bezit. Echter, zo transparant Mitsubishi over de motoren van haar nieuwe studiemodellen is, zo beperkt is de informatie vooralsnog over de nieuwe systemen die op termijn ook in productiemodellen hun intrede moeten gaan doen. Er wordt gemeld dat e-Assist, een actieve veiligheidstechnologie, in het trio huist maar wat het systeem precies inhoudt is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor het nieuwe infotainmentsysteem 'Connected-car'. Meer informatie volgt ongetwijfeld nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model