Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi conceptcars

Nieuws: Mitsubishi conceptcars

Mitsubishi neemt drie nieuwe studiemodellen mee naar Tokyor

01.11.2013

Dat er drie nieuwe studiemodellen in de Mitsubishi-pijplijn zaten was al bekend door de teaser die de Japanners de wereld in slingerden. Nu maken ze het trio dan ook definitief wereldkundig.

De drie studiemodellen krijgen als roepnaam XR-PHEV, GC-PHEV en Concept AR mee. Ze symboliseren de designtaal die we de komende jaren van de Japanners mogen verwachten. Daarnaast introduceert Mitsubishi ook een nieuw veiligheidssysteem, genaamd e-Assist. Meer dan dat het een actieve veiligheidstechnologie betreft laat Mitsubishi vooralsnog niet los. Ook zullen zullen de drie conceptcars zijn uitgerust met een nieuw infotainmentsysteem, voorzien van ´Connected-car-technologie´.

Hybride's
De grootste telg van de concept-familie is de GC-PHEV (Grand Cruiser), een forse plug-in-SUV met een 3.0 liter zescilinder in het vooronder. Hij werkt samen met een automatische achtversnellingsbak en geeft zijn krachten af op alle vier de wielen. De XR-PHEV (Cross Runner) is een compactere SUV, die door een kleine 1.1 liter MIVEC-turbomotor van aandrijving wordt voorzien. Het blok werkt daarbij samen met een compacte elektromotor. Het is diezelfde aandrijving die huist in de Concept AR, een compacte MPV-achtige. Hij heeft een cabine in de vorm van een cocon en biedt volgens Mitsubishi ´superieur comfort´.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model