Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi Concept Global Small

Nieuws: Mitsubishi Concept Global Small

Nieuwe Mitsubishi Colt in Genève

19.01.2011

Feitelijk heet de in Genève te onthullen Mitsubishi nog “Concept Global Small”, maar het is zo goed als zeker dat het hier de nieuwe Colt betreft. In de loop van 2012 zou het model op de markt moeten verschijnen.

Inclusief de grondige nose lift draait de Mitsubishi Colt al weer bijna zeven jaar mee, tegenwoordig is dat lang voor een automodel. Hoogtijd voor een nieuwe dus en in Genève trekt Mitsubishi daarvan het doek af. Het model onder het witte laken (zie inzet) wijkt qua design compleet af van de huidige Colt. De nieuwste Mitsubishi, de ASX, heeft duidelijk als voorbeeld gediend, maar toch schittert de 'Jetfighter'-grille door afwezigheid.

Ruime, zuinige stadauto
De "Concept Global Small" is nog een studie en dus kan Mitsubishi nog allerlei veranderingen aanbrengen. We verwachten dit echter niet. Bovendien gunt het zich daar niet veel tijd, in 2012 zou de auto al bij de dealers moeten staan als nieuwe Colt. Althans dat is onze verwachting. Over de eigenschappen daarvan geven de Japanners weinig vrij. De zin "compact, betaalbaar en met een CO2-uitstoot van om en nabij de 90 g/km zeer efficiënt in gebruik" moeten ons in eerste instantie wijzer maken. Ook laat het merk doorschemeren dat het model beschikt over een 1.0 of 1.2 liter motor, eventueel gekoppeld aan een nieuwe CVT-automaat en voorzien van een start/stop-systeem. Ruimte is gegarandeerd voor vijf inzittenden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model