Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi CA-MiEV

Nieuws: Mitsubishi CA-MiEV

Mitsubishi CA-MiEV is evolutie i-MiEV

04.03.2013

Mitsubishi lijkt de i-MiEV te willen evolueren tot een volwaardig model. Met de CA-MiEV geeft men in Genève een voorproefje van een compacte elektrische auto die best weleens productiekansen kan hebben.

De i-MiEV was niet alleen te smal en te hoog, maar vooral te kostbaar voor zijn kwaliteiten. Mitsubishi realiseert zich dat goed en gooit het met de tweede generatie elektrische voertuigen dan ook over een andere boeg. Een praktische MPV in het B-segment is het toverwoord. Geen rank, slungelig model maar juist een model met een geheel eigen, zeg maar gerust gewaagd karakter. Of het nu wel of niet je smaak is, je kunt niet zeggen dat Mitsubishi geen lef heeft!

300 km actieradius
Wat de techniek betreft tasten we nog enigszins in het duister. Wel weten we dat het model uitgerust is met het beste wat het magazijn van Mitsubishi te bieden heeft. Een fiks aantal verse technieken bijvoorbeeld, waaronder een nieuwe elektromotor en efficiëntere accu's. Ook hebben de Japanners veel tijd besteed aan een laag leeggewicht en het optimaliseren van de aerodynamica. Het resultaat mag er zodoende ook zijn, getuige de opgegeven actieradius van 300 kilometer.

De Mitsubishi CA-MiEV maakt zijn publieksdebuut op de Autosalon van Genève. Of er productieplannen zijn is onduidelijk, maar die lijken ons wel redelijk aannemelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model