Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mitsubishi ASX

Nieuws: Mitsubishi ASX

2013 Mitsubishi ASX

05.04.2012

Mitsubishi maakt zich op voor de nieuwe Outlander. Deze is als topmodel ontdaan van de opvallende ‘Tiger Nose’ grille en zodoende moet ook de rest van het leveringsprogramma eraan geloven. De vernieuwde ASX is alvast de mond gesnoerd voor 2013.

Met een leeftijd van nog maar twee jaar wil Mitsubishi niet van een facelift spreken, eerder van een vergaande modeljaarwijziging. In wezen veranderde de vorm en de grootte van de kenmerkende grille namelijk niet, maar is deze wat meer uit beeld gehaald door een in de carrosseriekleur gespoten dwarsbalk. Ook het onderste deel van de licht aangepaste voorbumper zal voortaan een laklaagje krijgen. Hierdoor springen de mistpitten er ook wat meer uit. Aan de achterkant is er vanaf modeljaar 2013 eveneens minder zwart te vinden, terwijl de opgefriste ASX juist aan de zijkant meer kaal kunststof laat zien om de harmonie tussen voor en achter terug te brengen tot een geheel.

Behoudt 20%?
In ons land doet Mitsubishi vooral goede zaken met de ASX voorzien van de 1.6 Cleartec- benzinemotor en dat heeft alles te maken met het feit dat deze viercilinder gemiddeld niet meer dan 135 g/km aan CO2 uitblaast wat goed is voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Op de vraag of het model dit ook behoudt na 1 juli 2012 - wanneer de norm wordt bijgesteld naar 132 g/km - kan een woordvoerder van het merk nog geen verhelderend antwoord geven. De marktlancering is op zijn vroegst pas in het laatste kwartaal van 2012 en of er dan ook motorisch genoeg aan gesleuteld is blijft voorlopig nog even de vraag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model