Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI

Nieuws: MINI

Mini wellicht nog groter dan Countryman

26.11.2013

Het is Fiat dat de naam 500 weinig eer aan doet, met vreemdsoortige creaties als de 500L Living. Toch verkopen die modellen alleraardigst, dus waarom zou MINI met nieuwe modellen niet in grotere mate gebruik maken van zijn naam? De Britten lijken zelfs nog groter dan de Countryman te willen gaan.

MINI loopt niet vooruit op de zaken door te bevestigen dat het met een model nog groter dan de Countryman komt, maar het nieuwe platform waarop de derde generatie Mini staat creëert wel die mogelijkheid. De verkoop- en marketingdirecteur bij MINI, Ian Robertson, had van de Countryman aanvankelijk geen torenhoge verwachtingen, maar als MINI bij de ontwikkeling ervan maar trouw genoeg bleef aan haar identiteit kon dat zomaar anders uitpakken. En dat heeft het gedaan, want er zijn al 100.000 Countryman's aan de man gebracht. 'Een MINI met een lengte van 5 meter zou dus misschien ook te verkopen zijn, als die maar in de geest van het merk is ontworpen', aldus Robertson.

Rocketman
Autocar vroeg Robertson ook nog even naar de Rocketman, de 'mini MINI' die na veel getouwtrek uiteindelijk geen groen licht kreeg, hoofdzakelijk vanwege het ontbreken van een geschikt platform. En de gloednieuwe bodemplaat kan wel groter, maar niet kleiner dan de nieuwste Mini. Om de Rocketman een basis te geven moet er dus een compleet nieuw platform ontwikkeld worden speciaal voor dat minimodel. Dat is te kostbaar om de auto rendabel te maken waardoor de Rocketman in elk geval in de ijskast is komen te staan. <br />

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model