Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI

Nieuws: MINI

MINI presenteert nieuwe motoren

30.09.2013

In afwachting van de nieuwe modellen laten de jongens van MINI ons alvast warm lopen met details van enkele nagelnieuwe 3- en 4-cilinder benzine- en dieselmotoren. Ook staat er een nieuw onderstel te wachten.

Meer vermogen, minder CO2-uitstoot. Het is het toverwoord de afgelopen jaren bij nieuwe modellen. En zo ook bij de nieuwe generatie MINI´s. Meest nieuwswaardig is uiteraard de komst van een driecilinder voor de Cooper. Het blok is 1.5 liter groot en weet een keurige 136 pk (+ 14 pk) te ontwikkelen. Het koppel is met 220 Nm (bij 1.250 tpm!) allesbehalve behelpen voor een blok met drie cilinders. Dat alles is te danken aan turbo´s, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming. Het gebruik van aluminium voor onder meer de cilinderkop moet de blokken zo licht mogelijk houden.

Nieuwe viercilinder
Naast de gloednieuwe driecilinder staat er ook een nieuwe viercilinder benzinemotor op het programma. Deze ontwikkelt 192 pk (+ 8 pk) uit een cilinderinhoud van 2.0 liter. MINI laat vol trots weten dat het koppel van het blok op 280 Nm ligt en met een tijdelijke overboost zelfs op 300 Nm. Het blok zal uiteraard in de Cooper S komen te liggen en daarmee de basis vormen voor de JCW-versies.

3-cilinder dieselmotor
In de Cooper D zal de derde generatie MINI worden aangedreven door een 1.5 liter driecilinder. Eveneens een noviteit. Het dieselblok ontwikkelt 116 pk (+ 4 pk) en 270 Nm. Net als van de andere motoren maakt MINI ook hiervan helaas nog geen prestatie- en verbruikscijfers bekend.

Verder verbeterde rij-eigenschappen
De nieuwe motoren moeten volgens MINI de balans tussen verbruik en vermogen nog verder optimaliseren. En als het aan de Duits-Britse fabrikant ligt geldt een verbetering ook voor het rijplezier. Het chassis is volledig herzien, voor het eerst worden er elektronisch instelbare dempers gemonteerd en ook elektromechanische stuurbekrachtiging behoort tot de nieuwigheden.

18 november
Op 18 november zal MINI de gloednieuwe Mini presenteren. Met de MINI Vision conceptcar hebben we al een voorproefje gekregen van de nieuweling en ook de talloze spyshots hebben al veel verraden. Het meest benieuwd zijn we eigenlijk naar de vijfdeurs zoals die ook gepland staat. Maar of MINI die tegelijkertijd onthult met de nieuwe 3-deurs is ons nog een raadsel

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model