Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI WRC

Nieuws: MINI WRC

WRC-avontuur van MINI al weer voorbij

16.10.2012

Vijf decennia lang hield MINI zich niet bezig met rallysport op het hoogste niveau. Afgelopen jaar kwam daarin verandering. Met veel bombarie kondigde het merk aan terug te keren naar het WRC. Zo gezegd, zo gedaan. Maar nu, na slechts anderhalf rallyseizoen, is MINI’s rally-avontuur al weer voorbij.

Eind dit jaar trekt MINI zich terug uit het WRC. Tenminste als fabrieksteam. MINI-partner Prodrive kan de Countryman JWC WRC wel nog op eigen houtje in de rallysport houden, zij het dus zonder fabriekssteun. De reden van MINI om nu al weer met het WRC te stopen? De barre economische tijden. Maar het uitzicht op sterke tegenstanders kan ook wel eens mee hebben gewogen in de terugtrekking van MINI. Onder meer Volkswagen en Hyundai hebben namelijk onlangs hun deelname aan het WRC aangekondigd.

MINI resultaten
Tijdens z'n korte carrière in het WRC kaapte MINI enkele top-10 resultaten en drie podiumplaatsen weg. Mooiste resultaat tot dusver noteerde het fabrieksteam begin dit jaar toen de Spaanse coureur Dani Sordo tweede werd in de beruchte Rally van Monte Carlo.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model