Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI WC50

Nieuws: MINI WC50

Nog een gelimiteerde MINI

04.06.2009

Het mag niemand ontgaan zijn dat MINI dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. Na de presentatie van twee actiemodellen ter ere aan het vijftigjarige bestaan van de autofabrikant presenteert MINI nu nog een bijzonder model. Die gaat als WC50 door het leven en is gelimiteerd tot slechts 250 stuks.

Eerder deze week verraste MINI ons met de 50 Mayfair en 50 Camden. De twee zijn gebaseerd op de MINI hatchback en vernoemd naar Londense wijken. Beiden dragen dan ook specifieke kenmerken van de sfeer die deze wijken uitstralen. Maar MINI heeft nog meer te vieren. Zo is het exact vijftig jaar geleden dat de Cooper Car Company de constructeurstitel in de Formule 1 wist te behalen. Reden genoeg om een bijzondere MINI John Cooper Works op de markt te brengen.

Exclusief uiterlijk
Mini WC 50Technisch mag de auto dan exact gelijk zijn aan de ´gewone´ John Cooper Works, qua uiterlijk is er het nodige aangepast. Zo is de auto gespoten in de kleurstelling British Racing Green in combinatie met witte accenten. De 17 inch velgen zijn gelakt in het zwart en naast de donker getinte koplampen, de strepen op de motorkap, de carbon voorspoiler, carbon spiegelkappen en diffusor is er tevens een extra sportief bumperpakket gemonteerd. Het interieur is met een Harman Kardon installatie, verwarmbare voorstoelen en een multifunctioneel stuurwiel lekker luxe uitgerust.

150 voor het vaste land
Mini WC 50Nog wel het meest bijzonder aan deze MINI WC50 is de exclusieve oplage van 250 stuks. Daarvan zijn er al 100 voorbehouden aan de Britse markt en dat betekent dat de rest van Europa het met 150 exemplaren moet doen. Hoeveel er van naar Nederland komen en wat de prijsstelling wordt is nog niet bekend. Maar dat het prijskaartje even exclusief is als zijn oplage moge duidelijk zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model