Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Scooter E Concept

Nieuws: MINI Scooter E Concept

Scooter E Concept van MINI

24.09.2010

MINI is cult op vier wielen, Vespa is dit op twee wielen. Met de Scooter E Concept steekt de autofabrikant de marktleider in scooters naar de kroon door in het vaarwater te gaan zitten en er een nieuwe dimensie aan toe te voegen.

Die extra dimensie is duurzame mobiliteit. De Scooter E Concept die MINI op de Autosalon van Parijs tentoonstelt beschikt namelijk niet over alleen een imagodragende uitstraling maar is tevens voorzien van een elektrische aandrijving. Op deze manier wil MINI haar belangrijkste merkwaarde "lifestyle" combineren met een andere kijk op stadsmobiliteit. Om haar kernactiviteit - het fabriceren van kekke vierwielers - toch herkenbaar te houden hebben ze zoveel mogelijk typische MINI-items aan de Scooter E aangebracht. Zo is de tweewieler voorzien van knipperlichten die doen denken aan de klassieke Mini, opvallende verchroomde details, markant gespoten achteruitkijkspiegels en drukknoppen die ook op het stuur van de huidige MINI te vinden zijn.

Overal opladen
MINIDe MINI Scooter E Concept wordt aangedreven door een compacte elektromotor en is in het achterwiel geïnstalleerd. Aan boord van de scooter bevindt zich een automatisch oprolbaar snoer waarmee de lichtgewicht lithium-ion accu opgeladen kan worden op elk gangbaar stopcontact. Zo kan de scooter ook tijdens bijvoorbeeld een terrasbezoekje of korte boodschap bijgeladen worden. Bijzonder detail is de opvallende ronde snelheidsmeter die naar het principe werkt van een ouderwetse kwikthermometer en de status van de batterij weergeeft. Leuk en ook erg handig is de van de nieuwe Countryman afkomstige Center Rail waaraan je bijvoorbeeld een helmhouder of een beschermhoes tegen de regen of een zonnebrillenkoker kan bevestigen.

Smartphone
MINIDe Scooter E en smartphones gaan tevens heel goed samen. Via een centrale snap-in adapter kunnen dergelijke multimediatelefoons dienen als 'contactsleutel' als display en als bedieningselement. Zodra de gebruiker zijn smartphone inplugt en inschakelt is de MINI Scooter E Concept klaar om mee te rijden. De telefoon kan vervolgens tijdens de rit gebruikt worden voor navigatie, om muziek af te spelen en om te bellen, alhoewel dat laatste eigenlijk niet aan te raden is. MINI heeft nog wel aan de veiligheid tijdens deze handeling gedacht. De bijpassende helm is namelijk voorzien van een ingebouwde koptelefoon en microfoon.

Twee versies
MINIDe MINI Scooter E Concept zal in Parijs worden getoond in twee versies. Het gele exemplaar verwijst met zijn design naar de MINI E, de elektrisch aangedreven MINI waarvan inmiddels 600 exemplaren in diverse wereldsteden aan praktijktests onderworpen worden. De variant in British Racing Green refereert aan de racehistorie en het sportieve karakter van de MINI Cooper. Of we de elektrische scooter op termijn ook daadwerkelijk in het stadsverkeer tegen kunnen komen? Daarover laat MINI zich niet uit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model