Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Rocketman

Nieuws: MINI Rocketman

MINI presenteert Olympische Rocketman Concept

14.06.2012

Vanuit het niets zet MINI de Rocketman Concept weer vol in de schijnwerpers. Ter gelegenheid van de Olympische zomerspelen in London is een Olympisch-Britse Rocketman ontworpen die als je het ons vraagt toch meer is dan zomaar een creatieve interpretatie van het studiemodel.

BMW en MINI zijn als officiële leverancier van het wagenpark van de Olympische Spelen in London al enige tijd met een waar PR-offensief bezig. Met actiemodellen, de opening van een speciale showroom en straks het plaatsen van een BMW Group paviljoen laat de fabrikant haar betrokkenheid bij de Olympische Spelen in alle opzichten gelden. Enigszins verrassend in dit offensief is de presentatie van deze Rocketman Concept.

MINI RocketmanMINI van de toekomst
De Rocketman beleefde begin 2011 zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève en werd al snel bestempeld als het nieuwe instapmodel van MINI. De net iets meer dan drie meter lange Rocketman zou het dichtst staan bij de originele MINI en dankzij het gebruik van lichte en innovatieve materialen als CFRP en carbon de 'MINI van de toekomst' belichamen. Al snel doken er dan ook berichten op dat MINI inderdaad productieplannen had met de auto. Volgens MINI's marketingdirecteur Ian Robertson gaan nagenoeg alle conceptcars van het merk in productie en zodoende hadden we ook bij deze Rocketman die verwachting. Een aantal maanden later werden deze eerdere berichten echter de kop ingedrukt aangezien de auto te kostbaar zou worden om te produceren. Het boek kon dicht en de Rocketman verdween naar het museum.

Personalisatie
Nu MINI de Rocketman weer volop in de schijnwerpers zet begint er toch een bepaalde hoop op te borrelen. Zou het dan toch? Of laat MINI er puur mee zien hoe het design van de volgende generatie MINI's zal evolueren? De fabrikant heeft immers laten weten dat de Rocketman daar zeker model voor zal staan. Over productieplannen doen ze in ieder geval nog steeds geen uitspraken. De fabrikant focust zich vooral op dit unieke exemplaar die volgens MINI moet etaleren wat MINI verstaat onder personalisatie.

Basketbal veld
De Rocketman zoals die in London getoond zal worden valt zonder meer op door zijn blauw, wit, rode kleurstelling die uiteraard moet refereren aan de Britse Union Jack. Overduidelijk, want in de structuur van het glazen dak is de vorm van de Britse vlag eveneens opgenomen. Het interieur kent dezelfde kleurstelling waarbij rijkelijk gebruik is gemaakt van leer en alcantara. Leuk detail is dat de namen van alle steden die ooit de Olympische zomerspelen hebben verwelkomt in het interieur zijn verwerkt. Het opbergvakjes tussen de bestuurder en passagier is bovendien ingericht als een mini basketbal veld en de sleutel heeft de vorm van een raket. Aan creativiteit geen gebrek!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model