Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Rocketman

Nieuws: MINI Rocketman

Komst MINI Rocketman aan zijden draadje

26.01.2012

Vrijwel direct na de onthulling van de Rocketman kwam het bericht naar buiten dat de auto in productie genomen zou worden. Tenminste, dat was volgens een Engels tijdschrift de wens van MINI. Die wens kan er wellicht nog altijd zijn, maar of die wordt vervuld lijkt zoïneens vrij onzeker.

De MINI Rocketman, in de wandelgangen ook wel ´mini MINI´ gedoopt, stond vorig jaar als één van de grote verrassingen en primeurs op de Autosalon van Genève. Het publiek was zeer enthousiast en ook wij zagen het als een logische stap om de auto in productie te nemen. De Rocketman meet tussen voor- en achterbumper precies 3,42 meter, een maat die dus aardig in de buurt komt van de 3,05 m het origineel liet opmeten. Mede doordat de hedendaagse MINI steeds groter wordt ontstaat er aan de onderkant ruimte voor een model als de Rocketman.

Uitstel of afstel?
Hoe eenvoudig het ook lijkt en commercieel interessant de Rocketman kan zijn, bij moederbedrijf BMW moet  het management wel heil zien in de plannen. Een kleine auto maken is met de hedendaagse veiligheidseisen lang niet zo gemakkelijk meer. En BMW als relatief kleine autofabrikant is bovendien niet in staat om zomaar een nieuw platform te ontwikkelen voor een model als deze. De toekomst van het model hangt hoe dan ook aan een zijden draadje. Uitstel of afstel? We houden je op de hoogte.<br />

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model