Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Life Ball 2010

Nieuws: MINI Life Ball 2010

MINI opnieuw “also starring”

22.07.2010

MINI speelde opnieuw een hoofdrol tijdens Life Ball. Ditmaal haalden een matte Countryman, een schattig rode Cooper S en een MINI Cabrio voorzien van 8.000 studs tienduizenden euro’s op tijdens het benefietfestival dat de ernst van HIV en Aids onder de aandacht brengt.

Het is al weer de negende keer dat MINI betrokken is als sponsor van Life Ball. En zoals ook tijdens de vorige (17de) editie van het liefdadigheidsevenement in het teken van HIV en Aids zijn ze het atelier ingedoken voor het ontwerpen van iets speciaals. Ditmaal steelden drie unieke MINI's de show, waarvan er één later op de avond werd geveild.

Om te zoenen
MINIVerantwoordelijk voor de felrode MINI is de in België geboren Amerikaanse VIP-ontwerpster Diane von Furstenberg. Zij creëerde een Cooper S om te zoenen door de auto te beplakken met een kleurrijk palet aan wulpse lippen. Met witte accenten (dak, spiegelkappen en velgen) maakte ze haar werkstuk compleet. De MINI Cabrio naar de hand van Kenneth Cole, een New Yorkse modeontwerper, is van heel andere aard. Hij en z'n team voorzagen de open MINI van maar liefst 8.000 zogenoemde studs. Met de hand welteverstaan. Het overige carrosserieoppervlak is gehuld in geborsteld metaal. Het interieur doet niet onder voor de opvallende buitenkant. Fijn gelooid grijs leder aldaar is omzoomd met honderden kristalsteentjes van specialist Swarovski.

Voor ´t goede doel
MINITot slot reed er een bijzondere matzwarte MINI Countryman over de rode loper in Wenen waar het evenement werd gehouden. Achter het stuur zat Francisco Costa, een gerespecteerd ontwerper van de Calvin Klein Collection. Eind het eind van de avond kon de Braziliaan trots zijn. Zijn kunstwerk bracht tijdens de traditionele veiling een bedrag van € 40.000,- op ten gunste van het Aidsfonds. De overige twee MINI's worden later geveild op andere gala´s die onderdeel uitmaken van amfAR, de stichting voor Aids-onderzoek.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model