Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI John Cooper Works Countryman

Nieuws: MINI John Cooper Works Countryman

MINI JCW Countryman geprijsd

10.09.2012

Vanaf nu kunnen liefhebbers van vierwielaandrijving ook hun hart op gaan halen in een werkstukje van John Cooper Works. De MINI Countryman is namelijk behoorlijk aangepakt en scheurt binnenkort de showroom binnen.

Niet eerder gingen de ingenieurs van de John Cooper Works-afdeling aan de slag met een vierwielaandrijver. Desalniettemin hebben ze er alles aan gedaan om de geest van John Cooper ook in de Countryman te gieten. Aan de basis stond de bekende 1.6 liter viercilinder die is gekieteld tot 218 pk en een koppel van maximaal 300 Nm. De bekende sprint naar de 100 km/h neemt dan ook maar 7 seconden in beslag terwijl bij 225 km/h de MINI pas zijn meerdere moet erkennen in de elementen. Ondanks dit geweld is het verbruik binnen de perken gebleven. Tijdens de testcyclus bleef de verbruiksmeter op 7,4 l/100 km steken met een CO2-uitstoot van 172 g/km. Ook het onderstel moest er aan geloven en is voorzien van aangepaste veren, dempers en stabilisatorstangen. Daarnaast kwam de Countryman 10 mm dichter bij het asfalt te staan.

Prijs
De MINI John Cooper Works Countyman gaat in december zijn opwachting maken in de vaderlandse showrooms en zal dan voorzien zijn van een prijskaartje van € 45.580,-. Is de agressieve standaard-look niet genoeg om jouw JCW te onderscheiden? MINI levert optioneel 19 inch (in plaats van 18 inch) lichtmetaal, lederen sportstoelen en een Carbon Black Championship Red-afwerking.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model