Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI E

Nieuws: MINI E

Groen vs. Groene Hel

14.04.2010

De MINI WC50, ja, maar de MINI E verwacht je niet denderend over de Nordschliefe. Voor MINI leek het juist de ultieme test voor de volledig elektrisch aangedreven MINI en jaagde het groene autootje door de Groene Hel met als eindtijd een respectabele 9:51.45.

De lengte en het parcours van de Nordschleife onderwerpt auto's aan extreem zware omstandigheden, zeker voor een elektrische auto die zich feitelijk nog in het ontwikkelingstadium bevindt. Maar de MINI E doorstond deze ludieke uitdaging uitstekend;, aldus hoofd van dit project Peter Krams. Het doel van de race met de MINI E door de Groene Hel was om het potentieel van de milieuvriendelijke techniek aan te tonen. Een geslaagde missie.

187 km/h
De auto mocht dan speciaal aangepast zijn voor het circuit, de 204 pk sterke aandrijflijn bleef ongewijzigd. Enkel de setup van de batterijcellen werd aangepast voor optimale prestaties. Achter het stuur van de hiervoor speciaal geprepareerde MINI E zat oud DTM-kampioen en MINI Challenge kampioen van 2006, Thomas Jäger. Ik heb vele malen dit circuit gereden, maar nooit in zo'n buitengewone auto. De kracht van de elektromotor is ongelooflijk. Te allen tijde beschik je over het maximale koppel. Een andere fascinerende ervaring is het ontbreken van het motorgeluid van de aandrijflijn. Al met al was het de schoonste en stilste raceronde ik ooit heb gereden. Jäger wist de elektrisch aangedreven MINI in een tijd van 9:51.45 over het 20,8 kilometer lange circuit te jagen. Zeker niet slecht voor een auto met een relatief lage topsnelheid van 187 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model