Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Coupé

Nieuws: MINI Coupé

RevoZport onthult MINI Coupe Targa Raze

30.08.2012

Voor iedere snelle MINI geldt eigenlijk hoe dikker, hoe beter. Die gedachte moet RevoZport ook hebben gehad alvorens ze aan het sleutelen sloegen met de MINI Coupé en Roadster.

Je koopt een MINI Coupé of Roadster niet voor het comfort of gebruiksgemak en toch vooral om zo'n groot mogelijke glimlach op je gezicht tijdens het betere bochtenwerk. Zeker wanneer je kiest voor een Cooper (S) mag zo'n hip scheurijzer best wat uitstraling hebben. Dat het daar volgens RevoZport aan ontbrak mag duidelijk zijn; als Targa Raze lijkt de kleine Brit welhaast al zijn subtiliteit te zijn verloren. Bijna de hele body moest eraan geloven en werd op een anabolenkuur gezet. Onsubtiel puntje op de i zijn de gigantische spoiler en diffuser.

Vermogen
De aerodynamica is er niet alleen maar voor de show, het draagt tevens bij aan een verbeterde stabiliteit (op hogere snelheden). En nu wel het toch over snelheid hebben. De Targa Raze weet zich flink uit de voeten te maken. Ooit begonnen als Cooper S Coupé met 184 pk levert de 1.6 turbomotor in opgevoerde vorm een kloeke 235 pk. Dit gestegen motorvermogen werd gerealiseerd door een nieuw motormanagement in combinatie met een titanium uitlaatsysteem. Hoewel sprintcijfers ontbreken zal de glimlach in dit bommetje op wielen alleen maar groter zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model