Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Countryman

Nieuws: MINI Countryman

MINI Countryman beter afgewerkt

05.11.2012

MINI heeft de Countryman op verschillende punten herzien met als resultaat een betere interieurafwerking. De modeljaarwijzigingen hebben ook gevolgen voor het kleurenpalet. De opgewaardeerde MINI Countryman staat in de loop van november bij de dealer.

Onderhuids verandert er niets, maar op het visuele en kwalitatieve vlak heeft de fabrikant diverse verbeteringen doorgevoerd. De look and feel zou voortaan hoogwaardiger aan moeten doen door nieuwe bekledingstoffen, een hertekende middenconsole met andere tellers en ronde ventilatieroosters en het uitbreiden van het aantal interieurcombinaties. Ergonomisch beter verantwoord zijn de herontworpen deurpanelen. Niet alleen bestaan deze uit betere materialen, ook is de raambediening er voortaan ondergebracht. Tegelijkertijd beschikken de inzittenden over een extra armsteun en die tussen de voorstoelen is ook herzien voor meer comfort.

Standaard achterbank
BMW Nederland leverde de MINI Countryman vanaf de marktlancering in 2010 al standaard met een achterbank bedoeld voor drie inzittenden, de fabriek heeft dit nu overgenomen. De vier individuele stoelen, zoals dat standaard was in andere landen, zijn nog wel altijd verkrijgbaar zonder meerprijs. Het slotstuk van de modeljaarwijzigingen heeft betrekking op het exterieur. Nieuw zijn namelijk de lakkleuren Brilliant Copper en Blazing Red.

Bijna compleet
Op technisch gebied zijn er geen veranderingen. Dat betekent dat ALL4-vierwielaandrijving standaard is en dat het motorenprogramma nog altijd bestaat uit de viercilinders variërend in vermogen tussen de 90 en 218 pk. De allersterkste, de John Cooper Works Countryman, is pas leverbaar vanaf december. Bestellen kan al wel, voor prijzen vanaf krap 46 mille.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model