Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mini Countryman JCW

Nieuws: Mini Countryman JCW

MINI’s rallywapen mag de straat op als JCW

01.03.2012

Na een afwezigheid van meer dan veertig jaar doet MINI het niet onverdienstelijk in de rallysport. En nu mag de Countryman John Cooper Works als afstammeling van MINI’s WRC-kanon zich gaan bewijzen. Gewoon op de openbare weg.

Met 218 pk uit de bekende 1.6 liter turbomotor moet de MINI Countryman John Cooper Works (JCW) het weliswaar met aanzienlijk minder doen dan het officiële WRC-apparaat, een stakker is hij evenmin. Accelereren naar 100 km/h verloopt in een vlotte zeven seconden en de topsnelheid ligt op 225 km/h. Uitgerust met een zestraps automaat - voor het eerste verkrijgbaar op een JCW - is dat 2 km/h langzamer. De maximale trekkracht bedraagt ongeacht de transmissie een ferme 300 Nm en als gemiddeld benzineverbruik geeft MINI 7,2 l/ 100 km op. De daarbij behorende CO2-uitstoot is 167 g/km.

Uitmonstering
Mini Countryman JCWNog voordat de Countryman het achterste van zijn tanden laat zien stuit je traditiegetrouw op een uitdagend uiterlijk. Dikkere bumpers, 18 inch wielen met 19 inch als optie, twee vuistdikke eindpijpen en een sterke contrasterende carrosserieaankleding maken van de Countryman JCW een niet te missen auto. Binnenin pakt MINI uit met sportstoelen, al dan niet gehuld in leder, een sportstuurwiel, diverse JCW-logo's en andere specifieke JCW-details.

De MINI Countryman JCW beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève en staat vanaf de herfst bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model