Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Countryman Dakar

Nieuws: MINI Countryman Dakar

Countryman gaat Dakar rijden!

10.12.2010

Het wereldberoemde X-raid Team legt momenteel de laatste hand aan een unieke Countryman. De MINI All4 Racing is ontwikkeld met goedkeuring van BMW/MINI en in samenwerking met Magna Steyr gebouwd. Op nieuwjaarsdag zal de Countryman een unieke beproeving ondergaan.

Nadat we in Parijs al kennis hebben gemaakt met MINI´s rallykanon op basis van de Countryman weet dit bericht ons opnieuw te verrassen: MINI gaat deelnemen aan Dakar! Niet onder eigen naam zoals men dat in het WRC gaat doen, maar onder de bezielende leiding van het X-raid Team. Je weet wel, het team dat de laatste jaren Dakar reed met onder meer de BMW X3.

Tijdsdruk
X-Raid zal op nieuwjaarsdag aan de start in Buenos Aires starten met maar liefst zeven auto´s en twee racetrucks (een MAN en een Kamaz). Van de zeven auto´s is er één MINI All4 Racing alias Countryman present. En daarmee heeft X-Raid een ongekende prestatie neergezet. Al vanaf 2009 zijn er gesprekken gaande met BMW/MINI om de Countryman - die toen nog niet eens onthuld was - te gaan inzetten, maar er werd pas in juni 2010 goedkeuring gegeven door BMW. Kort daarna kwam ook de medewerking van Magna Steyr om de hoek en kon X-Raid zich volledig op de ontwikkeling storten.

315 pk!
Over een standaard Countryman valt overigens niet meer te spreken. Alleen de 315 pk en 710 Nm sterke dieselmotor laat al zien dat dit een geweldenaar is. Daarnaast is de gehele body opnieuw opgebouwd om in een halfuur tijd volledig te kunnen vervangen. Aan de ventilatie en koeling is uiteraard veel aandacht besteed om zodoende gewapend te zijn tegen het vele stof en de extreme hitte.

Winnen
Op 1 januari 2011 zal de MINI All4 Racing samen met de zes X3´s, twee racetrucks, acht servicetrucks, zes assistentievoertuigen, twee persauto´s en een team van maar liefst 80 specialisten aan de start in Buenos Aires verschijnen. Het doel is simpel: op 16 januari als eerste in de Argentijnse hoofdstad weer over de finish komen. We zijn heel benieuwd!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model