Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mini Cooper

Nieuws: Mini Cooper

Nieuwe MINI Cooper volgeladen met technische snufjes

11.10.2013

Op 18 november stelt MINI de nieuwe Cooper voor aan het grote publiek. Als aanloopje werden alvast enkele motoren onthuld, maar om de publiciteit verder richting het nieuwe model te schuiven stellen de Britten alvast een aantal technische noviteiten voor, die met name betrekking hebben op de veiligheid.

Zo krijgt de 'kleine' Brit de beschikking over zaken als een head-up-display en een omvangrijk camerasysteem. Dat systeem detecteert de lampen van je tegenligger zodat het dimmen van het grote licht je uit handen wordt genomen. Diezelfde camera herkent eveneens voetgangers en kan, waar nodig, bij lage snelheden de remmen zelf bedienen om een botsing te voorkomen. Dan is er nog de achteruitrijcamera die parkeersituaties herkent zodat het inparkeren vergemakkelijkt wordt. Ook ziet ie aanstormend gevaar van achteren aankomen zodat bij een kop-staart-botsing de gordels strak om je schouders spannen.

Gevaarherkenning
Ook verkeersborden als snelheidsbeperkingen of een inhaalverbod ontkomen niet aan het oog van de Cooper zodat in combinatie met cruise control de afstand tot je voorganger bewaard wordt. De informatie over die verkeersborden wordt op de vooruit geprojecteerd om de bestuurder zijn blik niet van de weg af te laten wenden. Ook systeemmeldingen, snelheid, navigatie-instructies en informatie vanuit het infotainmentsysteem worden de bestuurder voorgehouden. Die kennisgeving verschijnt niet op de voorruit zelf maar op een klein plastic schermpje bovenop het dashboard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model