Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Cooper SD

Nieuws: MINI Cooper SD

Officieel: MINI Cooper SD

03.02.2011

Hij zat al even in de pijplijn: een MINI Cooper S met dieselmotor. Nu heeft de fabrikant de auto ook daadwerkelijk officieel aangekondigd. Onder de motorkap ligt een 143 pk sterke dieselmotor die zowel in de MINI, de Clubman, de Convertible en de Countryman leverbaar wordt.

Met de komst van de Cooper SD voegt MINI een derde dieselmotor aan het gamma toe. Er was al de keuze uit de One D (90 pk) en de Cooper D (112 pk) en daar komt deze Cooper SD nu bij. De 143 pk sterke 2.0 liter viercilinder dieselmotor ontwikkelt zijn vermogen bij 4.000 tpm en weet een koppel van 305 Nm te produceren tussen 1.750 en 2.700 tpm.

Prestaties Cooper SD
MINI SDVoor de Cooper SD betekent deze motor een acceleratie van 0-100 km/h in 8,1 seconden en een topsnelheid van 215 km/h. Het verbruik ligt op 4,3 l/100 km en met een CO2-uitstoot van 114 g/km valt het model in de categorie voor 20% bijtelling. De Cooper SD Clubman valt ook in deze categorie, maar sprint een halve seconde langzamer naar de 100 km/h. De Convertible neemt 8,7 seconden om de honderd te bereiken, verbruikt 4,5 l/100 km en valt met 118 g/km net in de klasse voor 25% bijtelling.

Ook voor de Countryman
MINI koppelt de nieuwe motor standaard aan een handgeschakelde zesbak. Optioneel is er een automaat beschikbaar. Uiteraard worden de voorwielen aangedreven. Wie liever vierwielaandrijving wenst is aangewezen op de Countryman met deze nieuwe motor. Dat model sprint in 9,3 seconden naar 100 km/h, verbruikt 4,6 l/100 km (4,9 l/100 km voor de All4) en stoot respectievelijk 122 en 130 g/km CO2 uit.

Cooper S-behandeling
Om als meest sportieve diesel door het leven te gaan heeft MINI de SD-versies een gelijke behandeling gegeven als de normale S-modellen. Dat betekent een luchthapper in de motorkap, extra grote luchtinlaten in de sportieve voorbumper, een sportieve achterbumper, achterspoiler en een paar extra dikke wielen.

MINI zal de SD-modellen officieel onthullen tijdens de Autosalon van Genève om vervolgens al dit voorjaar bij de dealers te worden binnengereden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model