Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: MINI Clubman

Nieuws: MINI Clubman

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

24.06.2015

Dit belooft nog een heel leuke dag met autonieuws te worden. Want naast een Alfa Romeo trekt ook MINI het doek van een gloednieuwe auto, namelijk de Clubman. Vervelend genoeg voor de Engelsen wordt dat moment een beetje verpest door deze foto's.

Foto´s

Voor wie in z'n geheugen moet graven wat de Clubman ook al weer is: dat is de compacte station van MINI. Een autootje dat opviel door z'n asymmetrische koetswerk en klapdeurtjes achteraan. Echter, dat was zo. Met ingang van de nieuwe Clubman, en de begin 2014 onthulde conceptcar verklapte dat al eerder, luidt het credo 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Oftewel, de asymmetrische carrosserie is niet meer en in plaats daarvan integreerde MINI vier conventionele portieren. Minder guitig, maar natuurlijk wel een stuk praktischer. Sowieso wekt de Clubma – via deze gelekte foto's – de indruk meer foefjes te bevatten om de functionele koper op zijn wenken te kunnen bedienen.

Enorme groeispurt
Officiële cijfers zijn er nu nog niet, maar op een enkele millimeter na weten we al hoe groot de Clubman wordt en opnieuw is de conceptversie daarvan de oorzaak. De (visuele) wijzigingen ten opzichte van die auto zijn zelfs minimaal. Ga er dus maar van uit dat hij zo'n 4,22 meter lang, 1,84 meter breed en 1,45 meter hoog is. Dat is zomaar eventjes 26 centimeter langer, 16 centimeter breder en 2,5 centimeter meer dan de vorige generatie. Kortom, mini laat zich nu echt niet meer rijmen met MINI Clubman. Toch is het model zijn speelse karakter niet helemaal verloren, getuige onder andere de gebleven twee achterdeurtjes achteraan en het aandoenlijke interieur dat net even anders is dan bij de hatchbacks.

Meer over de nieuwe MINI Clubman volgt in de loop van de dag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model