Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws MINI Clubman S

Nieuws: MINI Clubman S

MINI Clubman S door AC Schnitzer

19.05.2008

De bekende MINI-tuner AC Schnitzer heeft de Clubman S onder handen genomen. Met onder de motorkap niet minder dan 226 pk weet AC Schnitzer een echt sportief model van de Clubman S te maken. Daarbij is ook een passend exterieur ontworpen.

Het regent MINI Clubman metamorfoses de laatste tijd. Onlangs presenteerde Aznom de zeer chique MINI Clubman Chateaux en eerder al was het huistuner John Cooper Works die een sportpakket toonde. Eigenlijk onderscheidt een AC Schnitzer Clubman S zich niet zo heel veel van andere bekende tuners. Een dikke voorspoiler, een ander uitlaatsysteem voor een sportieve uitlaatsound en een aantal modificaties aan de motorunit. Het komt allemaal een beetje op hetzelfde neer. Ook het in hoogte verstelbare sportonderstel is niet uniek.


De cijfers
Mini Cooper ClubmanAC Schnitzer weet overigens wel een aardige vermogenstijging te realiseren. Van de 175 pk  vermogen en 240 Nm koppel die de MINI Clubman S standaard afgeeft, weet AC Schnitzer 226 pk uit de 1.6 turbomotor te persen. De stijging van het koppel in verhouding met de paardekrachten valt lager uit. Ondanks dat is 285 Nm (standaard 240 Nm) natuurlijk niet verkeerd. Flinke wielen met een diameter van 18 inch houden maar weinig speling over wanneer je het sportonderstel in z'n laagste stand zet. Lichtmetaal in de maat 17 inch is ook mogelijk.

Powerdome
Mini Cooper ClubmanAC Schnitzer is van mening dat een gekietelde motor meer ruimte nodig heeft om te ademen. Zodoende klopte de Duitse tuner een zogenaamde "powerdome" uit de motorkap van de Clubman. Deze vinden we ook terug bij de BMW M3. In het geval van de M3 heeft deze ook daadwerkelijk een functie. AC Schnitzer rust de MINI Clubman S ook uit met een sperdifferentieel. Deze zorgt dat maximaal 75% van de aandrijfkrachten naar de juiste wielen wordt geleid. Gevolg is dat op deze manier de tractie zo efficiënt mogelijk wordt weggezet op het asfalt. Rijplezier gegarandeerd!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model