IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Merceds C63 AMG

Nieuws: Merceds C63 AMG

Edo Competition vindt Mercedes E63 AMG saai

07.08.2009

Met een 6.2 liter grote V8 van AMG in het vooronder zou je toch weinig te klagen moeten hebben. De heren van Edo Competition tekenen meteen bezwaar. Zij vinden de standaard 457 pk maar magertjes, en zijn overgegaan tot het voeren van hete peppers aan de Mercedes-Benz C 63 AMG.

Geen anabole steroïden voor de Mercedes C 63 AMG. Het vel waarin de C 63 AMG affabriek wordt afgeleverd pronkt en imponeert ruimschoots. het Duitse Edo houdt sowieso niet van overdreven en overtollig plastic. Ze richten zich liever op de techniek van de al door AMG getunende Mercedes C-klasse. Slechts het monteren van de 19 inch wielen verraadt dat het hier niet om een ´standaard´ model gaat.

Top van 320 km/h!
Mercedes c klasseDoor de toevoeging van een nieuw in- en uitlaatsysteem en het wijzigen van het motormanagement perst de tuner bijna honderd pk meer uit het blok. Het vermogen van de achtcilinder stijgt van 457 naar 555 pk. Ook het koppel stijgt fors: van 600 naar 680 Nm. De spurt naar 100 km/h duurt vervolgens nog maar 4,3 seconden en zonder begrenzer is deze geüpgrade C in staat een topsnelheid van 320 km/h te halen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model