Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes Vito / Viano

Nieuws: Mercedes Vito / Viano

Mercedes vernieuwd Vito/Viano

06.07.2010

Mercedes heeft de Vito en Viano grondig vernieuwd. Zowel van binnen als van buiten werden delen opnieuw ontworpen, materialen verbeterd en werd er vooral flink aan de onderhuidse techniek gesleuteld. Hier de eerste details en foto´s.

Al tijden lang flitsen de Mercedes Vito en Viano met minimale camouflage in onze rubriek spyshots voorbij. Van zomaar een facelift kan bijna geen sprake zijn, Mercedes test immers al geruime tijd met de modellen. Nu de eerste details naar buiten komen blijkt dat de fabrikant inderdaad het nodige heeft gewijzigd.

Uiterlijk
MercedesDirect zichtbaar is het uiterlijk. Bij zowel de Vito als de Viano zien we nieuwe koplampunits die meer in lijn zijn met het huidige personenauto-programma van Mercedes. Maar ook een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe spiegels en compleet nieuwe achterlichtunits bepalen het beeld. Aan de binnenzijde, waar helaas nog geen foto´s van zijn vrijgegeven, heeft Mercedes een nieuw stuurwiel, gewijzigde bedieningsknoppen en hoogwaardige materialen toegepast. Voor de Viano is er zelfs een uitgebreid interieurverlichtingssysteem dat bestaat uit tal van leeslampjes en (dimbare) sfeerverlichting. Voor meer comfort is bovendien de isolatie sterk verbeterd.

Motoren en transmissies
MercedesHet grootste nieuws treffen we onderhuids aan. Ondanks dat Mercedes er nog maar weinig over kwijt wil laat de fabrikant wel weten dat zowel de voor- als achterassen grondig zijn herzien waardoor het comfort maar ook de dynamiek naar een veel hoger niveau is gebracht. Alle motoren zijn bovendien tot 15% zuiniger, de versnellingsbakken herzien en er is een start-/stopsysteem. Voor de Viano bestaat het motorengamma uit vier- en zescilinder diesel- en benzinemotoren met vermogen van 126 tot 258 pk. Bij de Vito is de instapper 95 pk sterk, maar de topmotorisering eveneens 258 pk´s. Meer details van de vernieuwde Vito en Viano verwachten wij tegen het einde van de zomer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model