Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes V-klasse

Nieuws: Mercedes V-klasse

Mercedes V-klasse krijgt stijlvol interieur

23.10.2013

De ontwerptekeningen van het binnenste van de V-klasse waren al veelbelovend, maar het daadwerkelijke interieur blijkt werkelijk prachtig te zijn. Je zou welhaast vergeten dat we te maken hebben met een personenbusje.

Voor de tweede keer vandaag duikt er een dashboard van een nieuwe Mercedes op en deze warm ogende huiskamer van de V-klasse is - we durven het bijna niet te zeggen - allicht nog fraaier dan dat van de nieuwe C-klasse. Terwijl het hier om een personenbus gaat! Mercedes-Benz lijkt zichtbaar een andere betekenis aan dat concept te willen geven met deze opvolger van de Viano.

Limobus
Na een enerverende reis met een super-de-luxe Viano vorig jaar dragen we deze personenmobiel van Mercedes een warm hart toe. Maar kritieken waren er ook. Zo liet de afwerking en de bouwkwaliteit van de Viano wat te wensen over. Kraakjes en piepjes kwamen bij elke oneffenheid uit een andere hoek. Ook het rijgedrag was nou niet bepaald verfijnd. De oorzaak van deze verbeterpunten schuilt voor een groot deel in het feit dat iedere Viano zijn leven start als Vito, de Spartaanse derivaat die door het leven gaat als werkpaard in plaats van sierpaard.
Maar als het met ingang van de 'V' de omgekeerde wereld is, dan belooft dat nog wat voor de nieuwe Vito. Wat een klasse stralen deze afbeeldingen uit. Het grote oppervlakte aan (echt) hout doet daarin veel, maar ook subtiele aluminium details doen een duit in het chique zakje. Als het klopt dat de V-klasse tevens de kopergroep van de (geflopte) R-klasse moet bedienen is dat ook een belangrijke keuze. Meer informatie bij het naderen van de Autosalon van Genève waar de V-klasse zijn debuut beleeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model