Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes V-klasse

Nieuws: Mercedes V-klasse

De nieuwe Mercedes V-klasse: toonaangevend

05.02.2014

De Duitsers spreken over ‘de Mercedes onder de full size MPV’ en voegen er weinig bescheiden aan toe dat de V-klasse laat zien ‘wat in dit segment het hoogst haalbare is’. En dan aan ons de taak om daar doorheen te prikken. Nou, dat zal moeilijk gaan als je weet wat Mercedes allemaal uit de kast heeft gehaald om deze statements ook daadwerkelijk waar te maken.

Het design kunnen we weinig verrassend noemen. Enerzijds omdat Mercedes-Benz ons al tijden (bewust) voor de camera langsrijdt en we zodoende veelvuldig zeer duidelijke spyhots hebben kunnen maken. Anderzijds vormt het duidelijk een evolutie van het design van zijn voorganger en heeft het ontwerpteam consequent gebruikgemaakt van de designstijl die we op alle recent gepresenteerde Mercedessen hebben zien opduiken. Daar is overigens helemaal niets mis mee hoor, dus begrijp ons niet verkeerd. Bovendien, zet de oude en de nieuwe maar eens naar elkaar, dan is er een enorm verschil waarneembaar.

Welkom thuis!
Gunnen we onszelf een blik op het interieur – dat we feitelijk ook al kenden – dan borrelen de statements keer op keer weer boven. De vloeiende lijnen, de (optioneel) met leer beklede bovenzijde alsook het vrijstaande display van het Comand-systeem doen niet meer onder voor de personenauto’s uit Stuttgart. Mercedes wilde er een hoog ‘welkom-thuis-gehalte’ meer creeeren en dat lijkt ons meer dan geslaagd.

De V-klasse is standaard uitgevoerd met twee stoelen voorin, twee stoelen op de tweede en ook twee op de derde zitrij. Optioneel is een opklaptafel tussen de stoelen op de tweede zitrij leverbaar. Indien gewenst zijn de tweede en derde zitrij ook uit te voeren met driezitsbanken. De V-Klasse is zelfs leverbaar met stoelen die in ligplaatsen kunnen worden veranderd. Afhankelijk van de positie van de achterste stoelen is er voldoende ruimte voor de bagage welke toegankelijk is via de optionele Easy Pack achterklep. Wie daarvoor kiest kan de achterruit apart openen en zo tot een ‘tweede laadniveau’ komen welke in te delen is met een speciale ‘organiser’.

Technologie-wonder
Technologisch zet de nieuwe V-klasse echt een nieuwe maatstaf. Zo zijn alle lichtunits uit te voeren met LED-technologie, kan het Comand-systeem bedient worden met een touchpad, is er een internetbrowser aanwezig en bovendien biedt Mercedes de keuze voor een Burmester surround-soundsystem met 16 speakers en een subwoofer! Verder zijn de stoelen uitgevoerd met stoelventilatie, is de lendesteun viervoudig verstelbaar en biedt de climate control de keuze voor een drietal standen (Focus, Medium en Diffuse). Wie de assistentiesystemen bekijkt ziet eenzelfde indrukwekkende lijst. Radars, camera’s en ultrasone sensoren zoals die debuteerden in de E- en S-klasse vinden ook hun weg naar de V-klasse om de veiligheid te waarborgen alsook te ondersteunen tijdens het rijden. Een zijwindassistent, 360 graden camera, adaptive cruise control alsook hulpmiddelen voor het bewaken van de dode hoek staan stuk voor stuk voor je klaar. Tijdens het rijden zorgt Agility Control, dat de dempers volautomatisch aanpast, overigens voor een zo hoog mogelijk comfortniveau.

Zuiniger dan ooit tevoren
Mercedes levert de V-klasse met een één dieselmotor in totaal drie vermogens. De V 200 CDI wordt aangedreven door een 2.1 liter viercilinder dieselmotor met 136 pk en 330 Nm. Een stap daarboven vinden we de V 220 CDI met 163 pk en 380 Nm. Mercedes meldt daarbij vol trots dat het gemiddelde verbruik op 5,7 l/100 km ligt en de bijbehorende CO2-uistoot 149 g/km noteert. Dat is bijzonder goed nieuws, want dit zal een positieve bijdrage leveren aan het prijsniveau in Nederland. Tot slot is er de V 250 BlueTec. Die haalt diezelfde viercilinder dieselmotor een vermogen van 190 pk en een koppel van 440 Nm. Het verbruik van 6,0 l/100 km mag als een daling van liefst 28% worden genoteerd. Een knappe prestatie. De V 200 CDI en V 200 CDI worden standaard gekoppeld aan een handbak terwijl er voor de V 250 CDI Bluetec een 7G-tronic gemonteerd wordt. Die laatste is overigens ook voor de beide viercilinders optioneel leverbaar.

Juni bij de dealers
De nieuwe Mercedes V-klasse is leverbaar in drie lengtematen varierend van 4,90 tot 5,37 m. Vanaf april is de MPV bestelbaar bij de Mercedes-Benz dealer en de eerste leveringen zullen in juni op gang komen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model